DHK-Elverum 23–24:

– Det var gøy å være tilbake, fastslo Frank Løke etter debuten i DHK-drakten – 12 år etter at han forlot norsk håndball, den gang som Runar-spiller.

Løke så han bort fra sluttresultatet. Etter en thrilleravslutning kunne Elverum dra i land 24–23 etter at høyrekant Jonas Burud satte inn seiersmålet åtte sekunder før slutt. Frank Løke tok ikke tapet så fryktelig tungt.

– Du ser at vi ikke har noe spill ennå. Det blir mye en og en og to og to. Vi skulle gjerne ha hatt noen flere kamper sammen, og jeg skulle gjerne vært kvitt noen småskader. Har litt vondt i ryggen – og en titanplate i håndleddet, sier Løke, som måtte vente 24 minutter før han fikk en scoring. Elverum-forsvaret pakket ham inn som en Ming-vase.

Sluttspillet som teller

Også landslagsspiller Jonas Hippe og tidligere landslagsspiller Christian Spanne er hentet til DHK. I tillegg har Nøtterøys Kennie Boyesen kommet for å score mye. Men i serieåpningen bommet både han og Hippe for mye.

Her er Frank Løke i 2011. Med langt flere kilo på kroppen. Foto: NTB Scanpix

– Vi spilte "dritdårlig" og tapte bare med ett. Det er mye å ta tak i, men i kveld ville vi jo ha vunnet hvis vi hadde spilt OK. Det ble for mange tekniske feil og for dårlig skyting, oppsummerer Løke, som stiller i en så slank utgave at Grete Roede kunne bruke ham i reklamen. Vestfoldingen er nemlig blitt bitt av løpsbasillen, og da er det greit å ha fått vekk 18(!) kilo.– Vekten er fin. Det gjelder bare å bli kvitt småskadene. Og så er det jo ikke nå det gjelder. Det er sluttspillet som gir spill om Champions League-plass, klargjør strekspilleren, som etter hvert skaffet straffer i kjent stil.

Takket nei til DHK

DHK-leder Frode Scheie prøvde å lokke Elverum-keeper Moten Nergaard til Buskerud denne sesongen, men den innfødte elverumsingen takket nei. I går skjønte vi hvorfor Scheie var ute etter ham, selv om hans egen Mathias Kolstad Holm også leverte en strålende avslutning.

Nergaard fikk bestemannspremien og var Elverums viktigste spiller, sammen med Steffen Stegavik, som også er tilbake i norsk håndball etter et år i Baia Mare sammen med fru Camilla Herrem.

– Jeg tror også Drammen blir bedre. Det var et godt tidspunkt å møte dem på. For oss gjelder det å være best i helgen, sier Stegavik og tenker på Champions League-kvalifiseringen i Bosnia og Hercegovina mot et bosnisk, østerriksk og nederlandsk lag.

For Frank Løke handler det om løping og samspill.