FRISK ASKER – STAVANGER OILERS 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Stavanger Oilers unngikk sjokktap mot Frisk Asker, men maktet ikke å ta med seg tre poeng fra seriepremieren.

Det sto 3-3 etter full tid, og det gikk mot straffeslag. Med ti sekunder igjen av sudden death plukket kaptein Kristian Forsberg fram et skudd av høy klasse: Pucken ble vridd opp i krysset. Dermed fikk Oilers i det minste med seg to poeng.

— Det var deilig å sette den! Vi kriger på! Vi har slitt her før, så vi visste at det ville bli en tøff match. Til tider er vi på, men så virker det som at vi slår oss av i perioder. Men det ble bra til slutt, sier Forsberg.

Oilers jubler for årets første seriescoring. Foto: Sjur Stølen

Overgangen fra mesterliga-suksess til hjemlig serie er tydeligvis vanskelig. På fredag slet Storhamar og tapte overraskende 0-2 mot Vålerenga, mens Stavanger Oilers slet i serieåpningen mot Frisk Asker etter å ha spilt svært godt mot gode lag ute i Europa.— Vi så at Storhamar ikke var helt på, og har pratet om det før kampen. Vi var kanskje ikke helt på fra starten av, men jeg syns vi jobbet oss inn i kampen. Vi skal være fornøyd med to poeng når vi ser matchen som helhet, sier Forsberg.

Han understreker at Oilers har mer å gå på.

— Vi må holde et jevnere nivå over 60 minutter. Men det blir annerledes kamper i hjemlig serie enn i mesterligaen. VI har mer puck, og det blir litt mer stillestående. Vi spiller kanskje litt myer rundt i offensiv sone, sier Forsberg.

«Kissel the missil»

Frisk Asker hadde en imponerende sesong i fjor, tatt forutsetningene i betraktning. Også i år er de spådd et stykke ned på tabellen – og Oilers var derfor storfavoritter før nedslipp.

Det ble langt fra noen dominerende forestilling fra Oilers.

Frisk Asker åpnet med masse energi, innsats og hardtspillende stil. Det vant de mange dueller på.

Sjansene klarte de derimot ikke å omsette i mål.

Det gjorde Stavanger Oilers. Bare fem sekunder ut i deres første overtall for sesongen satt scoringen.

Dan Kissel sto på blueline i overtallsoppstillingen. Han fikk pucken fra Jonas Johansson, ladet børsa og hamret pucken i nettet. Et fantastisk skudd av forwarden, som er noe som uvanlig som en amerikansk kontinuitetsbærer i Oilers.

I en av de første byttene etter scoringen fikk han også på seg gullhjelmen.

Frisk Asker yppet seg også etter scoringen, men kom aldri til noen skikkelig store sjanser.

Rudolfs Balcers skapte selv to muligheter hvor han kunne scoret. Den første etter å ha skåret inn i banen mellom to Frisk-spillere, og deretter avsluttet. Den andre muligheten kom etter at han gikk kjøkkenveien rundt mål.

Begge forsøkene ble reddet av forrige sesongs beste målvakt i Get-ligaen: Nicklas Dahlberg.

Holm reddet – Kissel scoret

Oilers kunne fått en best tenkelig start på andre periode, da Frisk Asker allerede etter 20 sekunder pådro seg en utvisning.

Men overtallet satt ikke like godt som kveldens første.

Isteden for 2-0 hevet Frisk Asker seg betraktelig. Eventuelt ble Oilers svakere. Det var i alle fall hjemmelaget som førte kampen.

Henrik Holm var meget patent bakerst. Han stoppet skudd på skudd, men måtte tilslutt se seg slått av canadieren Francois Lemieux. Etter 16 minutter av andre periode satt utligningen fortjent for Frisk Asker.

Men Oilers svarte på direkten.

For plutselig skrudde Dan Kissel på knappen. Nok en strålende prestasjon av amerikaneren og 2-1. Kissel skar innover i banen fra høyre, fintet av to Frisk-spillere på veien og satte så pucken rolig og kontrollert bak Nicklas Dahlberg. En vakker prestasjon som holdt til 2-1-ledelse før siste periode.

Men Oilers måtte heve seg, for dette Frisk-laget var giret på poeng.

Snudde kampen

Vertene gikk ut i hundre i tredje periode – og fikk godt betalt.

Etter bare fire minutter var kampen snudd! 3-2 til hjemmelaget etter scoringer av Espen Fanøy Salo og Petter Kristiansen.

Det virket ikke som at Oilers-spillerne hadde forstått alvoret, men etter Frisks 3-2-scoring våknet Oilers.

Flere av rekkene satte trykk på Frisk. Peter Lorentzen sørget for utligningen.

Siste periode var helt åpen. Ingen av lagene klarte å score.

Dermed gikk det til sudden death.

Med ti sekunder igjen hamret Kristian Forsberg pucken i mål og sørget for to poeng.