Bak heltene som jubler fra podiet etter triumfer i årets Tour de France kommer krigerne.

Flere av dem med ambisjoner om å kjempe om de samme seierne, men velt har fratatt dem muligheten. Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) er en av dem.

Australieren kom til Touren som en av favorittene på de småkuperte etappene og en kandidat til den grønne poengtrøyen. Torsdagens 191 kilometer til Le Havre er i så måte perfekt for 24-åringen.

Men drømmen om seier er utenkelig etter at han gikk ned i den stygge velten på mandag.

Følg torsdagens etappe direkte her.

— Blant mine tøffeste dager

Istedenfor har han blitt en av krigerne. Hver etappe er en kamp for å overleve. Onsdag kjempet Matthews seg til mål med to brudd i ribbeinene. Brudd han pådro seg mandag.

— I går var blant mine tøffeste dager på sykkelen, men jeg kjempet meg gjennom det. Takk til alle for hjelpen deres, skriver Matthews på Twitter før start på den sjette etappen.

(Artikkelen fortsetter under tweeten)

Matthews kom onsdag i mål drøyt 14 minutter bak etappevinner André Greipel, 14. sist av samtlige. Han var naturligvis grunnet ribbeinsbruddene, aldri i front av feltet, eller preget etappen med angrep. Likevel ble han hyllet etter målgang.

— Jeg må ta det dag for dag og se hvordan det går. Forhåpentlig går både jeg og laget lysere tider i møte, sier 24-åringen til laget han er del av.

EN PERFEKT MATCH: Den sjette etappen passet egentlig Michael Matthews som hånd i hanske, men skadene gjør at han kan se langt etter seieren. Her jubler han for seier i Sveits rundt etter å ha slått Peter Sagan og Greg Van Avermaet (begge blant torsdagens favoritter) i spurten. Foto: Jean-Cristophe Bott

Arrangøren sendte ham opp på podiet da de kåret 24-åringen til etappens mest aggressive rytter, som et tegn på at de verdsetter hans kamp for å ta seg til målstreken.— Det var en fin avslutning at Michael ble hedret etter etappen, forklarer deres sportsdirektør Matt White i en pressemelding.

Minnet krigsofrene

Det kom på toppen av en svært emosjonell dag for det australske laget. Onsdagens etappe fulgte deler av det som var vestfronten under første verdenskrig, og samtlige ryttere på laget hadde på seg et svart bånd rundt armen med den australske hundreårslogoen.

— Det var definitivt en spesiell dag for laget. Det var en ære for oss å hylle de som ofret seg for vår framtid. Det var også spesielt å kjøre forbi så mange australske flagg med bakgrunnshistorien og viktigheten av området i vår historie, sier White.

Her følger du torsdagens etappe direkte!

Orica-GreenEDGE hadde før årets Tour de France ambisjoner om å hevde seg på flere av etappene i den første uken. Det har ikke gått som planlagt for dem da de har blitt hardt rammet av velt.

Torsdag kveld ble det klart at Michael Albasini må kaste inn håndkleet og aldri kommer til start torsdag. Han er deres tredje rytter som må bryte rittet etter at Simon Gerrans og Daryl Impey også har blitt tvunget til å stå av.