MOLDE (Rbnett): Den tidligere Molde-spilleren Flaco har møtt Real Madrid mange ganger. Han mener Martin Ødegaard (16) gjorde helt rett da han sa ja til verdens mektigste klubb.

– Ingen sier nei til Real Madrid. Uansett. Der kan du bli en stor stjerne hvis du lykkes. Og selv om det skulle gå dårlig, er alle dører fortsatt åpne. Du kan bare fortsette karrieren i en annen stor klubb, sier Flaco til Rbnett.

Spanjolen vokste opp i Madrid og spilte for byrivalen Rayo Vallecano fra 1986 til 1990. Han har selv opplevd trøkket ute på Santiago Bernabeu.

– Jeg tror Martin Ødegaard har så store kvaliteter at han kan bli god nok til å spille der. Nå får han trene med B-laget og så være med på A-lagets treninger av og til. Der får han kjenne på nivået og ta seg god tid. I begynnelsen vil det passe perfekt for ham å spille på nivå tre, mener 48-åringen som de siste årene også har vært ekspertkommentator for norske sendinger fra spansk fotball.

Prestisjesignering

Han tror Real Madrid-ledelsen la sammen mange gode grunner før de bestemte seg for å kjøpe Martin Ødegaard.

– Real Madrid kan ikke bare hente store og dyre stjerner. De skal også bygge et lag for framtida. Her får de en spiller som spilte på A-laget til Norge som 15-åring. De har sett at han har et helt spesielt talent. Og de tør ikke ta sjansen på at han skal bli en superstjerne i en annen storklubb. Det handler det litt om prestisje. De viser at Europas største talenter velger Real Madrid foran Bayern, Barcelona, City og alle andre, sier Flaco, eller José María Glaría Avizanda som han egentlig heter.

Tilvenningstid

Han kom til Molde sammen med Jan Berg etter at kontrakten med Rayo Vallecano gikk ut. Her ble han blant annet cupmester i 1994. De siste årene har spanjolen bodd i Marbella der han jobber for et firma som selger treningsopphold til profesjonelle klubber.

– Vi har hatt Strømsgodset her flere år på rad, og jeg så Ødegaard da han spilte sine første kamper mot internasjonal motstand i fjor. Han var veldig bra selv om det var sterk motstand og rutinerte motspillere.

– Tror du han får det tøft fysisk når han skal trene og spille mot gode spanske lag?

– Det vil ta litt tid for ham å venne seg til fotballen her, men unge spillere med spesielt talent kan tilpasse seg alt. Ødegaard har en enorm fotballintelligens. Han ser hva som skjer på banen og han vet hva som er smart å gjøre før han mottar ballen. Så skal vi huske på at han skal trene og spille sammen med noen av verdens beste spillere. De vil hjelpe ham og utvikle ham videre. Da kan han få tid og rom til å spille på den måten som passer best, sier Flaco.