Se Carlo Ancelottis pressekonferanse i videovinduet over.

Da Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag, var ikke A-lagstrener Carlo Ancelotti til stede.

Fredag stilte imidlertid Ancelotti på en pressekonferanse i forkant av kampen mot Córdoba. Der ble stjernetreneren naturligvis også spurt om Ødegaard.

— Martin er en spiller som vi virkelig har ønsket oss. Han har mye kvalitet, han er veldig ung. Vi er overbevist om at han vil få en stor fremtid med oss. Vi må ta det med ro med ham. Han skal trene med oss, og senere spille med B-laget, Vi skal koordinere med B-lagstrener Zidane. Alle er fornøyde med at han valgte Madrid, svarte Ancelotti på pressekonferansens første spørsmål.

I Ancelotti har Ødegaard en veileder i absolutt toppklasse. Han har vunnet Champions League tre ganger som trener, sist med Real Madrid i mai.

Roser Ødegaards intelligens

Det er liten tvil om at det er knallhard konkurranse om plassene i Real Madrid, som regnes om et av verdens aller beste klubblag for øyeblikket. På pressekonferansen fikk Ancelotti spørsmål om det blir vanskelig for Ødegaard å få spilletid på A-laget i fremtiden, tatt i betraktning at klubben allerede har flere unge verdenklassespillere i troppen.

— Akkurat nå er det vanskelig å tenke at Ødegaard skal starte kamper for A-laget. Han har mye kvalitet, og kan konkurrere med disse spillerne. Men vi må være tålmodige. Til slutt er alle overbeviste om at han vil få spille, og at han blir viktig for Real Madrid.

— Nå som han er 16 år, er det vanskelig. På grunn av kvaliteten og intelligensen hans, tror jeg han kommer til å spille for Madrid, sier Ancelotti.

— Planen er klar

Ancelotti svarte alle spørsmålene på flytende spansk unntatt det siste, som kom fra en norsk journalist. Da ble Ancelotti spurt om hva som er hans plan for Ødegaard.

— Planene er klar. Han er vår spiller, han skal få spille med oss. Han skal spille for B-laget. Når han er klar for å spille for A-laget vet jeg ikke. Det kan hende han får muligheten til å spille for A-laget i år. Neste sesong vil han starte med oss i forsesongen, og etter det tar vi en beslutning, sier Ancelotti.

I går fortalte utviklingsdirektør Emilio Butragueño at Ødegaard i utgangspunktet skal spille for B-laget, men Ancelotti står fritt til å bruke ham.

— Jeg skal trene litt med førstelaget og litt med B-laget. Dersom Ancelotti vil bruke meg, vil jeg selvfølgelig det, sa Ødegaard.

Real Madrids A-lag skal etter planen på en turné til Kina denne sommeren. Da overgangsspekulasjonene rundt Ødegaard herjet tidligere i høst, skrev Aftenposten at Real Madrid brukteløfter om Kina-tur til å overbevise Ødegaard om å signere for klubben.

Italieneren snakket også om førstelagsspillerne Asier Illarramendi og Cristiano Ronaldo, overgangsvinduet og lagets form.

Ødegaard: - Jeg vil selvfølgelig det

Slik var Ancelottis pressekonferanse: