MADRID/OSLO (Aftenposten): Torsdag ble Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller. Fredag dedikerer derfor de to store sportsavisene i Madrid — AS og Marca - godt med spalteplass til 16-åringen.

Et tema i Spania har vært Ødegaards velkomst. Mange reagerer på at stortalentet stilte på en pressekonferanse, selv om han i utgangspunktet skal spille for B-laget.

«Gullgutten» skriver sportsavisen Marca om Martin Ødegaard i dagens utgave. Foto: Fredrik Saltbones

— Ødegaard er en god handel. Men å gi stjernebehandling (presentasjon, osv.) til en 16-åring, er å legge mye press på ham fra en ung alder, skriver Canal +-journalisten Guillermo G. Uzquiano på Twitter.«Martin Ødegaard ble presentert med gleden og smilet til en 16-åring, men med forventningene til en stjerne» skriver AS.

«Aldri har en spiller fra Castilla (Real Madrids B-lag, journ. anm.) skapt slike forventninger. Ingen har noen gang tidligere hatt en presentasjon» fortsetter avisen.

For eksempel var det lite fanfare rundt sommersigneringen av finske Eero Markkanen, selv om også han skal spille for B-laget.

— Den var ikke overdrevet

Presentasjoner har lang tradisjon i Spania, men det er altså uvanlig at spillere som signeres for B-laget gjøres stas på. Marca legger vekt på å påpeke at Ødegaard ikke fikk samme behandling som de aller største stjernene.

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og andre storsigneringer har nemlig blitt presentert foran fansen på Santiago Bernabéu.

«Madrid besluttet å arrangere en presentasjon signeringen verdig. Den var ikke overdrevet. Derfor valgte de Valdebebas-treningsanlegget, og å ikke åpne for publikum» skriver Marca, som begynner sin artikkel - som har tittelen «Chico de oro» (gullgutten) - med å skildre Ødegaard da han kom inn i rommet.

«Martin Ødegaard så ned mot gulvet da han gikk inn i presserommet på Valdebebas. Det var ikke uten grunn. Med sine 16 år, hadde han aldri sett noe lignende. 40 kameraer ventet på ham. Madrid hadde aldri presentert en unggutt så ung før».

Nummermysterium

I Norge har det vært knyttet spenning til hvilket nummer Martin Ødegaard får i Real Madrid, spesielt på grunn av de spesielle reglene for nummer i Spania. Man kan nemlig ikke spille for B-laget dersom man har et draktnummer under 25.

Agent Tore Pedersen publiserte dette bildet fredag. Foto: Instagram / eagletore

Ryktene blusset på ny opp igjen fredag morgen, da Ødegaards agent Tore Pedersen la ut et bilde av16-åringen, sammen med Tore Pedersen og en drakt med nummer 16.Dette er spesielt interessant, i og med at det på torsdagens pressekonferanse ble bekreftet at Ødegaard i utgangspunktet skal spille for Real Madrids B-lag. På pressekonferansen poserte Ødegaard med en drakt uten nummer.

AS hevder på sin side at Ødegaard må vente på sitt draktnummer, og minner om at draktnumrene på nivå tre, der B-laget spiller, ikke er faste.

Dermed er det fortsatt uklart om Ødegaard virkelig har fått draktnummer 16, nummeret han hadde i Strømsgodset.

Ødegaards agent Tore Pedersen sier til Dagbladet at nummer 16 er tiltenkt Ødegaard senere, men at han ikke vil spille i drakten denne sesongen.

Det som virker sannsynlig er imidlertid at Ødegaards første trening blir 29. januar. Det skriver nemlig både AS og VG.