MADRID/BERGEN (Aftenposten/BT): Rundt en time etter oppsatt tid entret Martin Ødegaard podiet i Madrid.

Rundt 100 pressefolk ventet i spenning. Da 16-åringen fra Drammen endelig meldte seg, flokket det seg rundt 30 fotografer foran podiet som kjempet om de beste bildene.

Svarte profesjonelt

Ødegaard virket litt ubekvem og nølende i starten, som naturlig er, men det løsnet etter hvert. 16-åringen klarte seg fint og svarte profesjonelt. Han fikk blant annet spørsmål om hvem som er verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo (Real Madrid) eller Lionel Messi (Barcelona).

— For øyeblikket er det Ronaldo, sa Ødegaard, og ingen kan ta ham på det ettersom Ronaldo nylig ble kåret til verdens beste spiller for andre året på rad.

Han fikk spørsmål på engelsk fra de norske journalistene, og på spansk fra de spanske. Ødegaard svarte på norsk. Han var i godt humør, og det ga garantert en ekstra trygghet at mor og far var til stede.

Se video fra pressekonferansen:

— Superstjerne allerede

Journalist i Marca radio, Antón Meana, beskriver allerede Ødegaard som en superstjerne.

— Real Madrid er verdens største klubb. Han kommer ikke til å kunne gå på butikken uten å bli gjenkjent. Livet hans blir totalt snudd på hodet, sier Meana.

Han kan ikke huske lignende oppstyr rundt en spiller som i utgangspunktet skal spille for B-laget Castilla.

— Dette er lignende tilstander som da stjernene Toni Kroos og Javier Hernandez kom til klubben, sier han.

Nå kjenner de ham

Få av dem Aftenposten har snakket med de siste dagene i Madrid, har kjent til hvem denne 16-åringen fra Norge er. Det er det slutt på nå.

Et hav av mediefolk hadde møtt opp for presentasjonen av Martin Ødegaard som Real Madrid-spiller. Foto: DIGITALSPORT

— Hverdagen hans vil bli totalt annerledes. Denne pressekonferansen vil blir sett av mange hundre tusen, kanskje millioner, og han kommer nok til å bli gjenkjent av en del på gata her i Madrid, sier Alberto Pinero, som skriver for Goal.com. Han har bodd Madrid og fulgt Real tett i seks-syv år.Det var ikke bare norske og spanske journalister til stede på pressekonferansen, men også engelske, russiske og andre.