KONTIOLATI (adressa.no): — Jeg er fornøyd med medaljene jeg har fått, men skulle gjerne ha gjort det bedre. Men når forberedelsene er halvveis, blir resultatene halvveis, også, innrømmer Emil Hegle Svendsen overfor adressa.no.

Under søndagens fellesstart var 29-åringen helt med etter de to liggende skytingene, men på stående sviktet det. Én bom på tredje skyting gjorde at han måtte gamble, og brukte veldig mye krefter på å ta igjen teten til sisteskytingen.

Da Hegle Svendsen også fikk én bom der, seilet han til slutt i mål på 15. plass. Da var det gått en god stund etter at slovenske Jakov Fak hadde avgjort i den siste bakken, og hvor Tarjei Bø igjen hadde kommet på bronseplass.

Dermed ble Hegle Svendsen stående med sølvet på normaldistansen og sølvet i stafetten. Etter en turbulent sesong, som startet med seier i Östersund, men som etter jul var elendig før VM.

— Trigges av motgang

Flere ganger tidligere har han snakket om sommeren i fjor, som ikke ble av det optimale slaget med tanke på treningen. Etter løpet gjentar han dette:

— Det var tungt etter OL. Jeg trente bra, men «kroppen responderte ikke» før i august. Så ble jeg syk to ganger etter jul. Én sykdomsperiode klarer man som regel å komme seg gjennom uten at formen påvirkes. Men ikke to. Jeg har merket særlig mot slutten av løpene at jeg ikke har hatt noe å stille opp med.

Derfor lovet han seg selv én ting da han seilet i mål på 15. plass søndag kveld:

— Akkurat da tenkte jeg én ting for meg selv. Og det er at jeg aldri skal være i så dårlig form i et VM igjen. Jeg er en type som kan bli mett av medgang, men trigges av motgang. Nå skal jeg hjem å kvesse klørne til neste sesong.

— En favorittarena

Aller først skal han imidlertid til Russland. Allerede mandag morgen går flyet til Khanty Maniysk og siste verdenscuphelg.

— Jeg skal klare å holde motivasjonen oppe der. Det er en av favorittarenaene mine. Jeg gleder meg til det, sier han.