KONTIOLAHTI (adressa.no): — Ingen feiring. Ikke noe tull. Rett hjem og lade opp til fellesstarten.

Det var budskapet fra stafettgutta etter sølvet i går.

Følg skiskytingen direkte her: Fellesstart kvinner kl. 13.30 og fellesstart menn kl. 16.15

Noe som også kan behøves, om ikke VM i Finland skal bli stående igjen som et av de magreste i moderne tid.

Raphael Poiree og Liv Grete Skjelbreid-Poiree var et gullpar i 2001. Her et hennes gull på jaktstarten. Foto: NTB scanpix

Så langt i mesterskapet er den store beholdningen Johannes Thingnes Bøs seier på sprinten. Ellers har Emil Hegle Svendsen tatt sølv, mens Tarjei Bø har to bronsemedaljer. I tillegg altså til sølv på stafett lørdag og bronse i mix-stafetten i starten av mesterskapet.Før dagens to fellesstarter, som avslutter VM i Kontiolahti, er den beste plasseringen individuelt på damesiden Tirill Eckhoffs 18. plass på jaktstarten.

— Oppsummere etter NM

Dermed må man tilbake hele 14 år for å finne et VM som ble magrere enn det 2015-VM nå fort kan bli.

Den gang var det Liv Grete Skjelbreid som tok ansvar, ved å vinne jaktstarten. Norge ble femte beste nasjon etter å ha tatt to sølv og fire bronse i tillegg.

Sportssjef Per Arne Botnan mente etter kvinnestafetten fredag, der Norge ble nummer fem, at det er for tidlig å kreve mer av damelaget akkurat nå. Og snakket om et ungt lag, og at alt handler om VM i Holmenkollen neste år:

Per Arne Botnan er Norges sportssjef.

— Vi har ikke vært helt «der» individuelt. Men vi har et ungt lag, og 2016 er det store målet, mener han, som sier evalueringen av 2015 skjer over påske.- Vi skal oppsummere etter NM (om to uker). Både skytingen og det fysiske, sier han.

- Kjempe det jeg har

På herrelaget kalte man en spade for en spade etter sølvet i går:

— Vi stiller med historiens sterkeste norske stafettlag. Sånn sett er sølv skuffende, sa Emil Hegle Svendsen.

Blant annet på grunn av VM-innsatsen får Norge i dag kun stille med kun én kvinne i fellesstarten, Tririll Eckhoff. Mens fire menn er på startstrek noen timer senere, klare for å forsøke å gjøre det bedre enn i Pokljuka for 14 år siden.

— For fire-fem dager siden trodde jeg ikke jeg var i stand til å kjempe om gull, på grunn av sykdomsperiodene mine etter jul. Men nå tror jeg det er mulig. Jeg skal i hvert fall kjempe det jeg har, sier Hegle Svendsen.