KONTOLAHTI (adressa.no): Han hadde vært med på to mesterskapstafetter i karrieren — og tatt en bronsemedalje. Det var derfor en svært innbitt Johannes Thingnes Bø som gikk ut på 3. etappen etter å ha blitt klappet ut rett bak Tyskland av bror Tarjei.

Men på den siste stående skytingen ble det to bom, og Norge var 15 sekunder bak etter at Thingnes Bø reddet seg inn via ekstraskuddene.

Etterpå var det en forbannet Bø som møtte pressen.

— Jeg bryr meg ikke om sølv. Det gjør ikke de andre, heller, svarte han adressa.no på spørsmål rundt det edle metallet.

Og fortsatte:

— Vi gikk for gull. Det var nesten, og nivået er høyt. Men for min egen del er jeg kjempeskuffa. Det var jeg som "mista" tyskeren på min etappe, som videre gjorde at vi mistet gullet. Kjedelig.

— Til gode å vinne med meg

Etter å ha fått summet seg litt ble Thingnes Bø nesten litt galgenhumorsk der han sto med alt annet enn et glis rundt munnen.

— Nå har jeg vært med på to stafetter, og ikke tatt gull. Norge har til gode å vinne med meg på laget. Vi får håpe det snur til neste år.

— Hva skjedde på den stående skytingen?

— Jeg føler jeg har veldig fin kontroll og et bra fokus. Så tror jeg at jeg er litt for "tidlig på" ved de to første skuddene. Det var veldig uheldig, selv om jeg tok meg bra inn på ekstraskuddene, sier han.

— Mye bedre enn ingenting

Heller ikke de andre norske var spesielt fornøyd med sølv. Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø kalte dette "historiens beste norske stafettlag".

Men etter å ha vært gjennom et par runder med pressen og også en blomsterseremoni, innrømmet Thingnes Bø at sølvet tross alt er bedre enn det som skjedde i Sotsji i fjor. Da havnet Norge utenfor pallen.

— Ja, det er stor forskjell på et sølv og for eksempel en femteplass. Det er mye bedre enn ingenting. Men det er ikke gull.

— Og det var gull vi jobbet for, sier han.