På siste stående smalt Tiril Eckhoff ned samtlige blinker. Da var dessverre medaljene allerede delt ut. På sin liggende skyting slet 24-åringen fra Bærum med det samme som resten av det norske laget. Det ble for mange ekstraskudd.

Saken oppdateres!

Eckhoff måtte bruke to. Det samme gjorde flere av hennes lagvenniner tidligere i løpet. Uten kjempefart i sporet måtte skytingen være perfekt — det var den ikke.

Tyskland vant suverent. Frankrike vant sølvet, mens Italia sikret den siste plassen på pallen. Norge endte på en femteplass.

Solid sørlandsstart

Marthe Olsbu åpnet med en god første etappe for de norske stafettkvinnene. På liggende skyting måtte sørlandsekspressen bruke to ekstraskudd. På stående knallet hun ned alle fem blinkene.

Vi fulgte stafetten direkte — les tekstoppdateringer her

Olsbu holdt god stand i sporet og vekslet på en 8. plass. Norge lå 13,7 sekunder bak etter en uhyre jevn første etappe.

− Det var ganske hektisk ute i løypen i dag. Vi gikk egentlig i en klynge hele tiden. Dumt at jeg brukte to ekstraskudd på ligg, men jeg er fornøyd med stå, sa Olsbu til NRKs tv-sending.

Synnøve Solemdal åpnet med en god førsterunde, men slet mer med den første skytingen. Tingvoll-jenta måtte bruke alle ekstraskuddene for å unngå strafferunde. Det gjorde at forspranget opp til ledende Italia gallopperte opp til hele 50 sekunder.

Marthe Olsbu leverte en solid første etappe for Norge. Foto: Morten Antonsen

På stående skyting måtte hun hente seg inn underveis, men fyllte alle blinkene. Solemdal måtte kun bruke ett ekstraskudd og holdt avstanden fra forrige skyting.

Strand-Horn nærmet seg bronsen

Solemdal tapte stort på den siste runde. Fanny Welle Strand-Horn ble sendt ut på sin tredjeetappe 1.09 bak ledende Italia.

Strand-Horns liggende skyting var prikkfri i fire skudd — før det femte snek seg hårfint utenfor. Ekstraskuddet smalt hun kontant inn i blinken. Også på den stående skytingen måtte hun bruke et ekstraskudd, men konkurrentene feilet rundt henne.

Oslo-jenta gikk ut på femteplass, men var 40 sekunder bak bronseplasserte Italia etter hennes andre skyting. I sporet kom hun enda nærmere bronseplassen.

PS! Herrene går stafett 16.25 lørdag. Den kan du følge direkte HER

RESULTATER

1. Tyskland, 1:10:11.3

2. Frankrike, + 1:00.3

3. Italia, + 1:06.1

4. Russland, + 1:16.8

5. Norge, + 1:24.6