KONTIOLAHTI (adressa.no): På en begredelig norsk dag i VM ble Elise Ringen (25) den eneste som fikk godkjent av trener Stian Eckhoff.

Da adressa.no snakket med Ringen tirsdag var hun skuffet over å ha blitt vraket. Etter rennet, hvor hun ble nummer 32 og kom med fordi Marte Olsbu ble syk, fikk hun en slags revansje.

— Jeg er glad jeg fikk gå. Og er ganske så fornøyd, sier hun til adressa.no onsdag kveld.

To sure bom

Årsaken til at hun la trykk på ordet "ganske", er enkel. Etter kun en bom på de første 15 skuddene, lå hun an til å bli blant de ti beste.

Så misset hun to ganger på siste stående, og raste på listene.

— Irriterende med de to bommene, innrømmer hun.

Trener Stian Eckhoff, som for øvrig igjen måtte svare for en elendig norsk dag, var imidlertid klar i sin vurdering av rennet etterpå:

— Elise var der. Resten var ikke der, sier han.

Og legger til:

— Så er det synd hun får to bom på siste stående. Det hindret en skikkelig god plassering.

41, 46, 52

I rennet, hvor Fanny Welle-Strand Horn ble nummer 41, Synnøve Solemdal 46 og Tirill Eckhoff endte helt nede på 52. plass etter tre bom ingen klarte å forklare på første skyting, kom også spørsmålene om laget er godt nok til å kunne kjempe om medalje under stafetten fredag. Det beste enkeltresultatet i VM på kvinnesiden er så langt en 18. plass.

Ringen håper hun nå får en plass på laget, som tas ut torsdag. Olsbu er ventet å være frisk igjen, og dermed er det fem utøvere som kjemper om fire plasser.

— Jeg håper dette styrket mine sjanser. Jeg vil veldig gjerne være med, og mener vi kan slå tilbake. Laget må glemme dette rennet, sier hun.

Det var russiske Jekaterina Jurlova som ble verdensmester, etter 20 treff. Tsjekkiske Gabriela Soukalova tok sølvet, mens hjemmeyndlingen Kaisa Mäkärainen endelig klarte å innfri forventningene, og tok bronsen.