KONTIOLAHTI: Synnøve Solemdal ble tatt ut til VM som en slags reserve. Men hun fikk tidlig beskjed om at normaldistansen skulle hun gå.

— Det har vært litt spesielt å være her og se de andre løperne forberede seg til renn. Men jeg visste jo hva jeg reiste til, og samtidig har det gitt meg veldig gode muligheter til å bli kjent med løypa og å forberede meg til renn, sier 25-åringen fra Tingvoll.

Skuffende sesong

Sesongen har på mange måter vært en stor skuffelse for henne. I Kollen havnet hun på en 57. plass på 15-kilometeren. Det var ikke det hun hadde sett for seg, og det er ikke slike plasseringer hun ser for seg onsdag kveld her i Kontiolahti.

— Hvis jeg ikke presterer bedre enn det, blir jeg veldig skuffet, sier Solemdal.

Hun smiler og er kampklar nok en gang. Hun har hatt mye motgang de to siste sesongene.

— Det har vært mange nedturer. Men nå er jeg ferdig med dem. Jeg må bare gå på og ha troen til det motsatte er bevist. Men jeg går med ganske lave skuldre og gleder meg over å få være med i VM, sier hun.

Gleder seg til oppkjøringen

På mange måter gleder hun seg også til at sesongen er over. Ikke fordi hun skal ligge på latsiden, men hun gleder seg allerede til oppkjøringen inn mot neste sesong.

— Jeg får jeg muligheten til å starte på et annet nivå enn i fjor. Samtidig synes jeg har fått gjort bra treningsarbeid i år. Foreberedelsen til 2015/16 er allerede i gang.

Det store målet er selvfølgelig VM i Kollen om knappe 12 måneder.