KONTIOLAHTI: — Det gikk jo rett i dass det, var Tiril Eckhoffs første kommentar etter å ha ødelagt sine muligheter på 15-kilometeren allerede på første skyting.

— Det er ett eller annet som skjedde med siktet mitt. Jeg skrudde meg opp igjen til neste skyting. Men jeg vet egentlig ikke hva som har skjedd, fortalte en skuffet, men likevel smilende Eckhoff etter løpet hvor hun ble nummer 52. Overraskelsen Jekatrina Jurlova vant på sent startnummer etter at det lenge så ut til at tsjekkiske Gabriela Soukalova skulle ta gullet. Finske Kajsa Mäkäräinen kom på tredjeplass.

Skjønner det ikke

Trener Stian Eckhoff hadde heller ingen god forklaring på hva som skjedde på den første liggende skytingen til søsteren.

— Vi har ikke noen god forklaring på det. Hun er vanligvis sikkerheten selv på liggende. Det kom overraskende på alle. Jeg tror faktisk det kan være en vurdering som Tiril har gjort underveis. Det var litt annerledes vind, men det skulle ikke ha gitt slike utslag. Hadde jeg visst hva det var, ville jeg sagt det, fortalte Eckhoff etter løpet.

Tiril Eckhoff var det norske håpet, men etter at tre blinker ikke ville ned på første stående var på mange måter alt håp ute. Eckhoff skrudde seg inn igjen til neste liggende skyting og skjøt en nærmest perfekt serie, før hun skjøt tre bom på siste stående.

— På den siste skytingen var det bare å pælme ut skuddene. Jeg var lei og jeg ville inn i mål, fortalte hun etterpå.

Skuffende skyting

Det ble i det hele tatt nok en skuffende dag på skytebanen for de norske jentene. Elise Ringen ble best av de norske jentene på en 32. plass. Hun hadde tre bom. Fanny Welle Strand Horn (nr. 41) skjøt fire bom og Synnøve Solemdal (nr. 46) skjøt også fire bom.

Slik har det vært stort sett hele sesongen.

— Vi har ikke vært stabile på skytingen. I utgangspunktet skulle vi hatt flere jenter i toppen. Det blir stor belastning på de jentene som er der. Vi har en toårsplan og det har ikke vært topp prioritet nå. Vi må bygge videre og få de unge jentene opp å på et høyere nivå slik at har et sterkere lag til VM på hjemmebane om ett år, sier Stian Eckhoff.

Stafettbekymring

De norske ferdighetene på skytebanen gir trener Eckhoff noen bekymringer foran stafetten fredag.

— Vi skulle jo gjerne har sett at vi presterte bedre på skytingen.

Fanny Welle-Strand Horn vil slett ikke avskrive de norske mulighetene på stafetten.

— Vi har før gjort det dårlig på normaldistansen for så å vinne stafetten, sa hun etter en skuffende dag.

Horn hadde en middels dag på skytebanen.

— Jeg tror vi trenger ett år til med Stian Eckhoff. Han lærer meg nye ting hver eneste dag. Vi har litt å lære av guttene. De leker mer og er litt tøffere i hodet, fortalte Well-Strand Horn.