På de tre første løpene har Bø truffet på 39 av de 40 skuddene han har løsnet. Og når langrennsformen ikke er så sterk som stryningen ønsker, vet han at det er på skytebanen han kan avgjøre til sin fordel.

— Normaldistansen blir en skytekonkurranse, og slik sett er formen min ideell akkurat nå. Jeg håper det fortsetter med en del vind og utfordrende forhold, for da handler det mer om å være skikkelig hard på standplass. I gode forhold er det veldig mange som skyter godt, sier Bø til NTB.

- Takler du vind og vær bedre enn andre?

— Jeg vet ikke om jeg er bedre på det rent teknisk. Men jeg visste at det kunne bli vind i dette mesterskapet, og derfor har jeg kanskje forberedt meg bedre enn andre på det. Og jeg blir trigget av å se mulighetene i de tøffe forholdene i stedet for å syte og klage, smiler han.

Overrasket

Halvveis i mesterskapet kan han se tilbake på tre solide løp som alle har gitt bronsemedaljer. Det har overrasket både han selv og andre. Kanskje særlig fordi han har sine tre antatt beste øvelser igjen: Normaldistanse, stafett og fellesstart.

— Det er nok sånn. Statistikken viser det, og før mesterskapet var det de tre siste løpene jeg så som mine favoritter. Men samtidig er det tre skytekonkurranser, og det skal bare en kantbom til før du er ute av kampen, sier Bø.

Han håper på mer suksess, men kan ikke ta det for gitt.

— Jeg kjempet knallhardt for hver av de tre medaljene. Det var kort vei til 4.-plass i alle tre løpene. Jeg må være åpen for at det kommer noen bom i morgen, for treffene kommer ikke av seg selv. Men jeg håper at minst to av de tre gjenværende løpene blir kanonløp.

Gullsjanse

Mesterskapet i Kontiolahti har vært som en drøm for Tarjei Bø, hans sykdomspregede sesong tatt i betraktning. Selv var han usikker på formen helt inn til mesterskapet.

— Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var veldig usikker på den fysiske formen. Men så har jeg heller ikke vært helt rå her borte. Jeg har vært rå mot slutten av løpene samtidig som jeg har skutt bra. Det er en bra kombinasjon, forklarer 26-åringen.

Han ser seg selv som en av flere favoritter i forkant av torsdagens 20 kilometer.

— Det er som sagt en skytekonkurranse, og da er det jo dem som har skutt beste hittil som er favorittene. For å vinne må jeg ha én treff mer enn de som er raskest i løypa, som Johannes (Thingnes Bø), Martin Fourcade og Emil (Hegle Svendsen). Jeg må skyte én bom mindre enn dem, og det er også planen, varsler Bø. (©NTB)