KONTIOLAHTI: Superveteranen er i knallform. Han har bare ikke helt fått uttellingen i VM.

Lørdag kveld fikk Ole Einar Bjørndalen sin 40. VM-medalje. Sølvet på stafetten var likevel ikke av den valøren han helst ønsket seg. Han skulle så gjerne hatt ett gull der. Og han ønsker seg en individuell medalje i mesterskapet.

Følg fellestarten direkte kl. 16.15

Bare hederlige plasseringene

Ole Einar Bjørndalen (nr.2 f.v) og lagkameratene tok sølv på stafetten. Foto: NTB scanpix

Søndag er hans siste sjanse. Fellesstarten i Kontiolahti avslutter et VM som har bestått av hederlige plasseringer for 41-åringen fra Simostranda. Lørdag kveld var han opptatt av en ting. Komme seg fort gjennom alle formaliteter for å kunne forberede seg til neste løp.— Nå skal jeg bare slappe av, fortalte han med sølvmedaljen rundt halsen på torget i Joensuu seint lørdag.

Rett på campingen

Dermed bar det strake veien til campingplassen i Joensuu hvor det norske laget har sin hovedbase under dette mesterskapet.

Ole Einar Bjørndalen har en 5.plass på jaktstarten og en 6. plass på 20-kilometeren som sine to beste plasseringer i dette mesterskapet. Han har vært to bom unna to pallplasser. Det irriterer nok Bjørndalen mer enn han gir uttrykk for når han snakker med media.

Sterke etappe i stafetten

Han har etter disse løpene utad gjort det klart at han har vært fornøyd med prestasjonen. Tidligere i år har han sagt at han skulle være i form til VM. Derfor droppet han verdenscupen og prøve-VM i Holmenkollen for å finjustere formen inn mot disse to ukene i Kontiolahti. Og langrennsformen har vært god.

I tillegg har han vært stabil på skytebanen. Lørdag gikk han en glitrende førsteetappe for det norske laget. Han brukte ingen ekstraskudd, og hadde nest beste langrennstid på etappen.

— Jeg er veldig godt fornøyd med akkurat det jeg presterte i dag, sa han etter løpet.