KONTIOLAHTI: Etter 16.-plassen på fellesstarten gjorde Tiril Eckhoff pliktløpet blant radio— og TV-stasjoner. Da hun skulle snakke med skrivende norske journalister ble det for mye.

Tiril Eckhoff var eneste norske innslag i kvinnenes fellesstart i skiskytter-VM. Foto: NTB scanpix

Hun orket ikke å forklare nok en gang hvorfor det bare ble en 16.-plass når hun hadde større drømmer for dagen.

Har hatt en tøff vinter

— Hun får mye trøkk hele tiden. Hun må stå og svare på spørsmål om hvorfor hun ikke leverer helt på topp. Tiril har hatt en tøff vinter og hun har lært mye. Det er en del av idretten hun har vært skånet for tidligere ettersom Tora har tatt alt trøkket, forklarte trener og storebror Stian Eckhoff.

Hun har på mange måter vært forberedt på at det kom til å skje.

— En ting er å forberede seg på trykket fra mediene. Noe annet er å håndtere det i situasjonen. Du må stå til rette for resultater. Noen ganger kan det være tøft, sier treneren.

Fikk oppmuntring

Valj Semerenko vant kvinnenes fellesstart i skiskytter-VM søndag. Foto: NTB scanpix

Etter Norges eneste løper hadde gått forbi sonen hvor utøvere og media snakker sammen uten å se seg til siden, ble hun stående en stund å snakke med støtteapparatet. De forklarte henne at hun faktisk hadde gått et godt løp og hadde grunn til å være fornøyd med seg selv.Etterpå gikk hun rett i smørebua uten å gi noen flere intervjuer.

— Hun trengte en timeout. Hun ba også om hun kunne få slippe flere intervjuer og vi etterkom det ønsket, sier mediesjef for landslaget Gunnar Nybø.

God start

Tiril Eckhoff hadde en strålende åpning på fellesstarten. Hun skjøt en feilfri førsteserie til tross for at hun brakk staven på vei inn til skyting.

— Jeg synes Tiril gjør en veldig bra jobb i dag. Hun er offensiv og satser. Hun ble kanskje litt for offensiv på den andre skytingen og får to bom. På de to ståendeseriene leverer hun til godkjent, sier Trener Stian Eckhoff.

Finsk skuffelse

Det var ikke bare Tiril Eckhoff som måtte forklare et resultat som ikke var helt som forventet. Det store hjemmehåpet Kajsa Mäkäräinen ødela løpet sitt allerede på første skyting. Hun skjøt tre bom og kom aldri med i tetkampen.

Hun havnet til slutt på en 15.-plass, plassen foran Eckhoff.

Fellesstarten ble vunnet av ukrainske Valj Semerenko foran Franziska Preuss (Tyskland) og Karin Oberhofer (Italia).