Tarjei Bø tok bronsemedaljen på fellesstarten i VM i skiskyting søndag. Ole Einar Bjørndalen skjøt 20 treff, men måtte ta til takke med en fjerdeplass. Bø sikret dermed sin tredje bronse i mesterskapet.

Jakov Fak vant gullet foran Ondrej Moravec. De fire gikk ut sammen etter siste skyting, men de norske løperne klarte ikke å følge Fak og Moravec da de satt opp farten på den siste runden.

Vi fulgte rennet direkte her

− I dag følte jeg at jeg tapte gullet. Jeg hadde lyst på gullet, altså. Den siste serien var den beste jeg leverte i hele mesterskapet, sa Tarjei Bø til NRKs direktesending, med bronsemedaljen rundt halsen.

Han følte seg helt tom på den siste runden.

Veteranen imponerte

De norske viste sterk laginnsats. Johannes Thingnes Bø skøytet inn til en sjetteplass. Emil Hegle Svendsen rundet av den norske innsatsen med 15. plass.

Ole Einar Bjørndalen forteller at han hadde helt tomme batterier på den siste runden. Han er selvsagt fornøyd med ingen bom på standplass.

Ole Einar Bjørndalens 20 treff holdt ikke til medalje. Veteranen endte på 4. plass i fellesstarten søndag. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

− Jeg var tom og hadde ikke noe å gå med. Hellt apatisk og uten noe fart. Det var bra skyting i dag, sa han til NRK.

Skuffet Hegle Svendsen

Hegle Svendsen var ikke fornøyd med egen innsats. Treningsgrunnlaget har vært dårlig. Trønderen har ikke prestert i dette mesterskapet.

− Dette var brukbart. Jeg kunne kjempet om medalje hvis jeg hadde truffet alle på siste stående. Det ble dessverre litt for dårlig, sa han til NRKs direktesending.

Han er allerede klar for neste års VM i Oslo. Der lover han å slå tilbake.

− Jeg tenkte på det med en gang jeg kom i mål. Neste år i Oslo skal jeg komme tilbake som en sterkere skiskytter. Jeg blir motivert av litt motgang.

Sterk start

Det norske laget startet strålende på fellesstarten. Mens flere av de utenlandske favorittene bommet, smalt alle fire nordmennene ned alle blinkene på de to liggende skytingene.

Johannes Thingnes Bø vant Norges eneste gull i VM i Kontiolathi. Det tok han på sprinten. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Forspranget ble likevel ikke særlig stort. Gode vindforhold resulterte i god skyting fra mange av løperne.

På stående skyting ble klinten skilt fra hveten. Bjørndalen plaffet ned alle blinkene — nok en gang. De tre andre norske måtte bøte på med én strafferunde. Bjørndalen gikk ut i en tetrio sammen med Simon Fourcade og Simon Eder.

Før siste skyting ble de hentet inn av en jagende gruppe, som blant annet inneholdt Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø.

Presidenten ikke helt fornøyd

Skiskytterpresident Tore Bøygard er ikke direkte misfornøyd med ett gull og 3. plass på medaljestatistikken, men er tindrende klar. Det var ikke dette han hadde sett for seg.

− Vi hadde litt større forhåpninger. Det er knalltøft i toppen av internasjonal skiskyting, det så vi på denne øvelsen, sa han til NRK TVs direktesending.

Nå ser både han og landslagene frem mot neste års VM. Det går på hjemmebane i Holmenkollen.

− Dette gir oss en utfordring. Vi skal jobbe steinhardt og levere vanvittig bra under VM i 2016, sier en offensiv president.

Han lar seg imponere av 41 år gamle Ole Einar Bjørndalens prestasjon.

− Det finnes vel snart ikke flere ord igjen. En mann i hans alder som leverer med 20 treff. Helt rått, helt fantastisk, skryter han overfor NRK.

RESULTATER

1. Jakov Fak, 35:12,3

2. Ondrej Moravec, + 1,0

3. Tarjei Bø, + 3,7

4. Ole Einar Bjørndalen, + 10,2

6. Johannes Thingnes Bø, + 18,7

15. Emil Hegle Svendsen, + 45,6