BRYNE – BRANN 1-4

BRYNE (bt.no): Det var hyggelig å være Brann-supporter forrige gang de besøkte Bryne, i alle fall resultatmessig. Kenneth Udjus sto en kjempekamp, og sørget for at Brann tok en noe ufortjent seier.

Udjus var tilbake i målet da Brann igjen gjestet Jæren torsdag, men i cupens tredje runde skulle sørlendingen få langt mindre å gjøre. Brann fremsto nemlig som et helt annet lag offensivt, og satte hele fire baller i bak Brynes sisteskanse.

VIDERE: Brann kan juble for cupavansement. Foto: NTB scanpix

Marcus Pedersen, Erdin Demir, Alejandro Castro og Erik Huseklepp sørget for at Brann sikret seg avansement til neste runde med en overbevisende 4-1-seier.Lars Arne Nilsen tok som kjent Hødd til cupgull i 2012. Nå er han fire runder unna å gjøre det med nok et 1. divisjonslag. 4. runde trekkes på fredag.

Tidlig Brann-ledelse

Brann fikk en drømmestart på kampen. Mens publikum fortsatt klødde seg i hodet og lurte på hvorfor Kristoffer Barmen gikk med Erdin Demirs drakt, satte Marcus Pedersen inn kampens første scoring.

Omgangen var ikke en gang to minutter gammel, da Erik Huseklepp løsnet et skudd fra drøyt 18 meter. Anders Kristiansen reddet forsøket, men på returen var Pedersen parat og satte inn Branns ledermål. Feiringen benyttet Barmen til å få på seg riktig drakt.

Bortelaget åpnet i et forrykende tempo, og bare minutter senere fikk Pedersen nok en mulighet. Huseklepp slo et godt innlegg bak Brynes forsvarere, men den tidligere landslagsspissen klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.

Tveita utliknet

Alt handlet om Brann i åpningen, og Barmen og Demir fikk begge en god mulighet til å doble ledelsen etter 11 minutter. Så tok Bryne over.

Deres første sjanse kom seks minutter senere, da Aram Khalili plutselig fikk ballen noen meter fra mål. Rusende ut fra målet kom Brann-keeper Kenneth Udjus, som på håndballkeeper-vis reddet Bryne-spissens forsøk.

Sørlendingen, som storspilte sist Brann var på Jæren, skulle få mer å gjøre. Etter 28 minutter fikk Sabri Khattab stå alene på bakerste stolpe, men han klarte ikke å treffe annet enn Udjus.

På sitt tredje forsøk klarte Bryne imidlertid å overliste Udjus. Like før pause endte et godt innlegg i beina på Jon-Helge Tveita, som fintet ut Brann-keeperen med å snuble ballen i mål.

Det sto 1-1 til pause.

Demir, mot alle odds

Åpningen av den andre omgangen var ikke like fartsfylt som i første, men både Bryne og Brann, ved Pedersen, fikk hver sin mulighet til å score.

Når ingen av spissene klarte å sette sine sjanser, måtte det en svært lite sannsynlig målscorer til for igjen å kunne skille lagene. På sine 79 første obligatoriske Brann-kamper scoret ikke Erdin Demir ett eneste mål, i kamp nummer 80 fikk han endelig kjenne på følelsen. Svensken fikk ballen plutselig inne i feltet, vendte bort en mann og satte ballen i mål. Etter 58 minutter var Brann igjen i ledelsen.

Den ledelsen var Bryne nære ved å utlikne bare syv minutter senere, da målscorer Tveita gjorde det meste ut av en Amin Nouri-feilpasning. Tveita smalt til på volley fra 20 meter, men forsøket gikk like utenfor.

Castro og Huseklepp punkterte kampen

Om sjansen tente et håp om avansement for Bryne, ble det slukket av Alejandro Castro 19 minutter før slutt. Costaricaneren plukket opp Adnan Causevics svake klarering og satte Branns tredje ball kontant i nettet.

Bryne ga ikke opp og et trippelbytte ga dem fornyet energi. Henrik Breimyr var ikke en av innbytterne, men det var han som satte Udjus på den første prøven etter Castros mål. Brann-keeperen måtte strekke seg så lang han var på Bryne-spillerens lekre skudd fra drøye 20 meter.

Nærmere kom aldri Bryne. I stedet var det Brann som skulle sette nok en scoring bak Kristiansen i Bryne-buret. Få minutter før slutt løsnet Kristoffer Larsen et skudd fra distanse, som gikk via foten til Erik Huseklepp og i mål. Sistnevnte krediteres nok for målet.

Kampen endte 1-4. ## FAKTA: Bryne-Brann 1-4 (1-1)

Bryne stadion

1635 tilskuere

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar IL

Gult kort Kasper Skaanes

Mål: 0-1 Marcus Pedersen (2.), 1-1 Jon Helge Tveita (43.), 1-2 Erdin Demir (58.), 1-3 Alejandro Castro (71), 1-4 Erik Huseklepp (87.).

Bryne (4-4-2): Anders Kristiansen – Vegar Landro, Adnan Causevic (Krister Wemberg fra 72), Marius Lode, Viljar Vevatne – Bjørnar Holmvik, Henrik Breimyr, Sabri Khattab (Truls Vagle fra 72.), Jon Helge Tveita – Oddbjørn Skartun, Aram Khalili (Magnus Grødem fra 72.).

Brann (4-3-3): Kenneth Udjus 6 – Amin Nouri 6, Jonas Grønner 6, Fredrik Knudsen 6, Erdin Demir 6 – Kristoffer Barmen 6, Bismar Acosta 6, Kasper Skaanes 7 – Erik Huseklepp 6 (Mathias Raum fra 87.), Marcus Pedersen 4 (Alejandro Castro fra 72.) , Kristoffer Larsen 5 (Emil Hansson fra 90).