Tromsdalen – Bodø/Glimt 6-2

2.-divisjonslaget Tromsdalen vant hele 6-2 mot Bodø/Glimt i cupens tredje runde torsdag kveld.

Dermed er halvparten av eliteserielagene — åtte i tallet - slått ut av cupen etter tre runder.

Ifølge VGer det første gang siden 1962 at noe tilsvarende har skjedd.

Både Vålerenga, Start, Haugesund og Tromsø ble slått ut på sensasjonelt vis i den andre NM-runden i mai. Ytterligere tre lag fra eliteserien skulle lide samme skjebne i den tredje runden onsdag kveld: Aalesund, Lillestrøm og Strømsgodset.

Og torsdag kveld var det altså Glimt sin tur. Eliteserielaget lå en stund under 0-3 og klarte aldri å komme tilbake.

To straffemisser

Tor Martin Mienna ordnet 1-0 etter 16 minutter i Tromsø. Vegard Lysvoll la på til 2-0 ni minutter senere. Glimt hadde muligheten til å redusere på straffe, men Danny Cruz bommet etter en god halvtime. 40 minutter var spilt da Håkon Kjæve ordnet 3-0. Fitim Azimi reduserte for eliteserielaget Glimt rett før pause etter pasning fra Henrik Furebotn.

Sju minutter ut i 2. omgang ble det 4-1, og nok en gang var det Vegard Lysvoll som scoret. Innbytter Alexander Sørloth reduserte på ny til 4-2 og ga bortelaget nytt håp. Det ble forsterket da Tromsdalens tomålsscorer Lysvoll bommet på straffe bare to minutter senere.

Men håpet ble svakere bare minutter deretter. I det 69. minutt la Sondre Jakobsen på til 5-2 for hjemmelaget. Han scoret et briljant frisparkmål som gikk i bue over muren og inn i hjørnet fra rundt 25 meters hold.

I siste ordinære spilleminutt satte Mohammed Ahamed Jama inn hjemmelagets sjette mål for kvelden.

TUIL - Bodø/Glimt 6-2 (3-1)

718 tilskuere

Mål: 1-0 Tor Martin Mienna (16), 2-0 Vegard Lysvoll (25), 3-0 Håkon Kjæve (40), 3-1 Fitim Azemi (45), 4-1 Lysvoll (52), 4-2 Alexander Sørloth (61), 5-2 Sondre Jakobsen (68), 6-2 Mohammed Ahamed Jama (90).Dommer: Steinar Hauge, Djerv.

Gule kort: Eirik Bertheussen, Jørgen Vik, Tromsdalen, Vieux Sané, Zarek Valentin, Ulrik Saltnes, Bodø/Glimt.