Både Vålerenga, Start, Haugesund og Tromsø ble slått ut på sensasjonelt vis i den andre NM-runden i mai. Ytterligere tre lag fra eliteserien skulle lide samme skjebne i den tredje runden onsdag kveld:

Aalesund tapte 0-1 for Hødd, Lillestrøm tapte etter ekstraomganger mot Strømmen, mens Strømsgodset tapte på straffer mot Kvik Halden.

Dermed er hele 7 eliteserielag allerede ute av cupen.

Den tredje cuprunden avsluttes torsdag med Tromsdalen – Bodø/Glimt og Bryne – Brann.

Godset røk på straffer

Kvik-Halden slo Strømsgodset og gikk videre etter straffesparkkonkurranse for tredje gang på rad.

Gustav Mendonca Wikheim bommet på den fjerde straffen for Strømsgodset, og sekunder senere sendte Mathias Engebretsen hjemmelaget videre på sikkert vis.

Det var 0-0 etter ekstraomganger.

Moen Hansen ble helten

Også på Strømmen gikk det mot straffesparkkonkurranse, men i det 120. minutt sendte Daniel Moen Hansen Lillestrøm ut av turneringen med sitt annet mål for kvelden.

Moryké Fofana hadde gitt LSK ledelsen, men like før slutt sikret Moen Hansen ekstraomganger med et vakkert frispark.

Tapte for Hødd

Aalesunds cupeventyr er også over for denne gang. Lokalrival Hødd ble for sterke i onsdagens 3. rundekamp og vant 1-0. Avgjørelsen falt etter 37 minutter. Da ble Magnus Myklebust matchvinner for opprykkskandidaten fra 1. divisjon.

Aalesund maktet aldri å slå tilbake, og dermed er 2012-cupmester Hødd fortsatt med i årets turnering.

Sandefjord måtte ha straffespark for å gå videre etter en målrik kamp mot Kongsvinger. Hjemmelaget ledet 3-2, men Kevin Larsen utlignet for Lars Bohinens menn. Ekstraomgangene var målløse, og i straffesparkkonkurransen var Sandefjord sterkest selv om de bommet på sin første straffe.