Leicester er seriemester i Premier League 2015/16 etter at Tottenham avga poeng mot Chelsea mandag kveld.

Deres seriegull er en stor overraskelse, en stor bragd, en stor oddsbombe.

Her er syv andre bragder vi aldri glemmer:

Brian Clough og Nottingham Forest

Mange mener at Leicester har stått for tidenes sensasjon i engelsk fotball. Her strides de lærde.

Brian Clough (til venstre) og Peter Taylor ledet Nottingham Forest med enorm suksess. Fra å være et middels 2. divisjonslag ble de konger av Europa to år på rad.

På midten av 1970-tallet var Nottingham Forest et middels og uinteressant lag på nivå to. Kontroversielle Brian Clough ble hentet inn som manager. I 1978 klarte Forest kunststykket å vinne Englands toppdivisjon sesongen etter at de hadde rykket opp.Eventyret tok ikke slutt der. Forest-toget dundret videre, og de vant serievinnercupen (dagens Champions League) både i 1979 og 1980! Dét er en prestasjon Leicester neppe klarer å gjenta.

USA og mirakelet på isen

«Miracle on ice» kalles det som USAs ishockeylag gjorde i OL i Lake Placid i 1980.

USA var klare underdogs, men klarte å slå Sovjetunionen under OL i 1980. Foto: NTB scanpix

Sovjetunionen var totalt dominerende i hockey og hadde vunnet samtlige gullmedaljer siden 1960. Sovjet hadde ikke tapt en kamp på åtte år.USAs lag besto av unge college-gutter. På sensasjonelt vis vant amerikanerne 4-3 mot Sovjetunionen, og i finalen ble Finland slått.

«Buster» knocket Mike Tyson

1990 var året da uovervinnelige Mike Tyson ble slått knockout av outsideren James «Buster» Douglas i Tokyo.

Mike Tyson ble slått i bakken av James Douglas. Foto: NTB scanpix

Uppercut'en som sjokkerte verden landet i 10. runde, og «Iron-Mike» var ikke lenger ubestridt verdensmester i profesjonell tungvektsboksing. Han kom seg opp før dommeren hadde talt til ti, men var ute av stand til å fortsette kampen. Bokseekspertene var rystet til langt inn i sjelen.Douglas kom raskt med på bakken igjen etter VM-triumfen over Tyson. Han møtte overvektig og utrent i sitt første tittelforsvar mot Evander Holyfield og ble knocket i tredje runde.

Brytekongen måtte abdisere

Russiske Alexander Karelin hadde ikke tapt en kamp på 13 år. Men i Sydney-OL i 2000 møtte han sin overmann. For første gang på syv år klarte en motstander å score et poeng på ham, og det var nok til å gi amerikanske Rulon Gardner OL-tittelen.

Amerikanske Rulon Gardner (til høyre) vant en sensasjonell seier mot russiske Alexander Karelin. Foto: NTB scanpix

Karelin hadde ta tatt tre OL-gull og hadde vunnet alle andre konkurranser han hadde stilt opp i siden han som 19-åring tapte finalen i sovjetmesterskapet. Sydney-lekene skulle være hans siste hurra med det fjerde olympiske mesterskapet på rad.Gardner ville det annerledes, og han klarte å matche russerens bjørnekrefter i ni utmattende minutter i finalen i 130-kilosklassen.

Verdens heldigste

Steven Bradbury ble i 2002 Australias første gullvinner i vinter-OL. Han er trolig verdens heldigste OL-vinner.

Steven Bradbury kunne seile inn til seier da alle andre deiset i isen. Foto: NTB scanpix

Bradbury var sist i finalen på 1000 meter skøyter kortbane og gjorde ikke engang noe forsøk på å innhente de fire som kjempet om medaljene. Men så falt alle de fire første på vei ut av siste sving. Bradbury kunne seile uhindret over målstreken til seier.Det utrolige er at det samme skjedde i kvart— og semifinalen.

Hellas’ EM-gull

At Hellas skulle vinne fotball-EM i 2004 var det «ingen» som trodde. Mange vil si at den greske EM-seieren er den største sensasjonen i europeisk fotballhistorie.

Otto Rehhagel ledet Hellas til et særdeles overraskende EM-gull i 2004. Foto: NTB scanpix

Før EM sa landslagssjef Otto Rehhagel at han ønsket at Hellas kunne få en seier og litt erfaring med tanke på VM to år senere.Men Hellas sjokkerte alle, og i finalen ble det 1-0-seier mot vertsnasjon Portugal.

VM-sjokkene i Belo Horizonte

Det har vært mange sensasjoner i fotball-VM, men lite overgår det som skjedde i Belo Horizonte 8. juli 2014. Hjemmefavoritt Brasil skulle spille semifinale mot Tyskland. En fryktelig tøff nøtt å knekke, men at det skulle ende 1-7 var det ingen som hadde sett for seg.

David Luiz (til venstre) og Luiz Gustavo reagerer etter 1-7 mot Tyskland. Foto: NTB scanpix

Tyskerne ledet 5-0 til pause, og en hel fotballverden var i sjokk.VM-sensasjoner hadde det vært i Belo Horizonte før. England var en av forhåndsfavorittene før VM i 1950, men røk ut i gruppespillet, blant annet etter et sensasjonelt 0-1-tap mot USA. «The Miracle on Grass» var et faktum.

  • Hva mener du er tidenes idrettssensasjon? Skriv i debattfeltet under.