1-1 mot Manchester United gjør at Leicester har 77 poeng. Det er åtte poeng mer enn Tottenham som har tre kamper igjen av sesongen. Tottenham møter Chelsea borte mandag kveld, og vinner Spurs den kampen er det fortsatt spenning.

Ved uavgjort eller Tottenham-tap er Leicester seriemester mandag kveld.

— Jeg bryr meg ikke hvordan vi vinner gullet så lenge vi vinner, sier Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

— Det er ett poeng og et steg i riktig retning, sier Leicester-kaptein Wes Morgan.

Leicester-spillerne benker seg foran TV-skjermen mandag kveld.

— Kanskje det blir vår store dag. Gullet er ikke vårt før vi har begge hendene på trofeet, sier Morgan og smiler.

United med pangstart

Verdens øyne var rettet mot Old Trafford søndag. Med seier ville Leicester ta et historisk seriegull to runder før slutt.

Men Claudio Ranieris mannskap fikk en trist start. Etter åtte minutter tok Manchester United ledelsen ved Anthony Martial. Han fikk stå umarkert på bakre stolpe og feide ballen bak Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

1-0: Anthony Martial jubler etter å ha gitt United ledelsen. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Leicester ble rett og slett rundspilt i starten, og det kunne fort ha stått 2-0. I stedet utlignet stopperkjempen Wes Morgan da han stanget inn et frispark fra Danny Drinkwater etter 17 minutter.

Lugging og slåing

Det var en fartsfylt og spennende kamp med mange situasjoner. Marouane Fellaini skal være glad for at dommeren ikke fikk med seg hendelsen der han satte albuen i fjeset på Leicester-stopper Robert Huth. Da hadde han trolig fått marsjordre. Huth startet det hele med å gripe fatt i håret på Fellaini i en duell.

United hadde flest sjanser før pause, men Leicester er utrolig giftige på kontringer.

Riyad Mahrez mente han skulle hatt straffe da han ble lagt i bakken av Uniteds Marcos Rojo. Men dommeren vinket spillet videre, og det sto 1-1 ved pause.

Drinkwater så rødt

2. omgang startet med en stor sjanse for Leicester. Danny Simpson la farlig inn fra høyre, men Chris Smalling fikk ryddet unna til corner foran Shinji Okazaki.

Her gikk begge lagene for seier. Manchester United ville med tre poeng legge press på Manchester City i kampen om den viktige 4. plassen som gir Champions League-spill, og muligens et videre United-liv for manager Louis van Gaal.

Fire minutter før slutt ble Leicester redusert til ti mann da Danny Drinkwater pådro seg sitt andre gule kort. United fikk frispark på 16-meterstreken, men klarte ikke å utnytte sjansen.

Det endte 1-1 trass i flere store sjanser, og det lever Leicester best med. Nå kan det bli gullfest mandag kveld, eventuelt i hjemmekampen mot Everton lørdag.

— Vi spilte bedre etter 1-1-målet. Uavgjort var et rettferdig resultat, sier Leicester-manager Claudio Ranieri.

— Jeg skulle gjerne sett Tottenham-kampen, men da er jeg på flyet på vei tilbake fra Italia. Kanskje får jeg ikke vite resultatet før jeg lander, sier Ranieri.