— Det er som et eventyr, er det ikke? Det er en utrolig historie. Det ville vært et fantastisk øyeblikk for familien, sier tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher til den britiske avisen The Independent.

Det som kan bli et faktum på Old Trafford søndag, kunne ikke vært regissert bedre. 16. mai 1999 løftet Peter Schmeichel det som var han siste Premier League-trofé. Det skjedde på Manchester Uniteds ærverdige hjemmebane. Nesten 17 år senere kan det være sønnens tur til å vinne pokalen, hans første, og det kan skje på Old Trafford.

Når det etter all sannsynlighet skjer at Leicester sikrer gullet, vil det være 23 år mellom far og sønns første Premier League-triumf.

Kanonstart i Premier League

For Leicester er én seier fra å fullføre det som av mange regnes som en av tidenes overraskelser i idretten. Med begrensede midler, tippet nord og ned før sesongen, har de blå under ledelse av Claudio Ranieri overrasket, og har vært Premier Leagues beste lag i 2015/16. Én av nøkkelspillerne er den danske keeperen.

Så god har Kasper Schmeichel vært, at han er blitt koblet til en overgang til Barcelona den siste tiden. Kun franske Hugo Lloris i Tottenham og Manchester Uniteds stjernekeeper, David de Gea har sluppet inn færre mål enn 29-åringens 33 denne sesongen.

— Det han har prestert er bare ekstremt imponerende. Du skal ikke bare dømme keepere på hvor mange feil han gjør, men han har gjort ekstremt få. Jeg kan nesten ikke komme på noen, sier Erik Thorstvedt.

I Manchester United er far en legende, med fem ligatitler, tre FA-cuptriumfer og Champions League-seier fra 1999 på merittlisten. Sønnen startet hos bynabo City, der Peter avsluttet sin proffkarriere. I 2007, som 20-åring, skapte dansken store overskrifter da han fikk en eventyrlig start på Premier League-karriere for Manchester City med å holde nullen i London mot West Ham.

Så gjorde han det samme mot Derby, før han stengte buret mot byrival Manchester United i den tredje serierunden.

Kasper Schmeichel spilte de syv første serierundene for de lyseblå den sesongen. Så mistet han plassen til nåværende City- og England-keeper Joe Hart. Det skulle gå nesten syv år før dansken fikk prøve seg på engelsk toppnivå igjen.

Etter utlån til Cardiff og Coventry, var han ferdig i Manchester City. Så fulgte opphold i Notts County og Leeds United, før eventyret startet i Leicester City.

Ikke fått hjelp av navnet

Kasper Schmeichel selv har gitt uttrykk for av navnet hans har vært en ulempe. I et intervju med engelske Daily Mail viste han frustrasjon over at han fortsatt sees på som et barn, som sønnen til United-legenden.

— Det har ikke vært til noen hjelp. Det har tvert imot vært det motsatte, føler jeg. Jeg tror jeg ville ha spilt lenger i Premier League om det ikke var tilfelle, sa 29-åringen.

— Han måtte bevise seg helt på egenhånd. Han har hatt progresjon og stigning hele veien, sier Thorstvedt.

Schmeichel blir en nøkkelspiller for Åge Hareides Danmark i tiden som kommer.

— Han har hatt tålmodighet og guts til å kunne utvikle seg til å bli en god keeper, sier Åge Hareide, som er Schmeichels trener på det danske landslaget.

Sammenligningen med pappa Peter, som i sin tid var regnet som en av verdens beste keepere, har vært uunngåelig.

— Det er klart, de har jo de samme genene. Det er mange ting som er likt. Det å ville vinne, og å være på tå hev og piske de foran seg. Det er viktige ting for en keeper, samtidig som de gjør de riktige tingene selv, sier Hareide om sin landslagskeeper.

— Han er ikke så utagerende som faren, men virker mentalt sterk. Jeg har sagt det før, han er like god som det faren var. Peter var regnet som verdens beste, det blir ikke Kasper. Det er fordi fotballen utvikler seg. Han har lavere feilprosent enn faren, men ikke den samme utrolige mentaliteten, sier Thorstvedt.