— Det hun gjorde i VM og resultatene hun har oppnådd siste uken, viser at hun har løpt seg inn i verdenstoppen. To seirer i World Challenge – som er nivået under Diamond League – blir garantert lagt merke til, og da aspirerer hun til Diamond League. Løper hun like bra i begynnelsen av neste sesong, er det åpenbart at vi får se henne mot de aller beste i 2015, sier Steinar Hoen.

Hekkeløperen fra Laksevåg var Norges lyspunkt i VM i Beijing. Med 12,86 i semifinalen på 100 meter hekk, var hun bare fem små hundredeler fra å klare en finaleplass.

To strake seirer

Totalt i VM var hun nummer ni, og femte beste løper fra Europa. Siden har hun fortsatt å levere resultater på topp nivå. Tirsdag i forrige uke vant hun i Zagreb. Tiden ble den samme som i VM, 12,86. Søndag ble det en ny seier, i italienske Rieti. Nok en gang løp hun under 13 blank. Nå ble tiden 12,99. Spesielt i Zagreb var konkurransen knallsterk. Isabelle Pedersen slo europamester Tiffany Porter fra Storbritannia – samt sølv— og bronsevinnerne fra VM: Cindy Roleder fra Tyskland og Alina Talay fra Hviterussland.

I Rieti søndag slo hun to russiske løpere med perser på 12,73 og 12,79. — Med de skalpene hun har tatt, virker det som hun har potensial til å presse tiden enda mer ned. Jeg tror 12,70 – 12,75 er hennes nivå med full klaff, sier Hoen.

— Medaljehåp i EM

— Da begynner vi å nærme oss medalje i EM og finale i OL. Det er absolutt lov å begynne å tenke på det, fortsetter han.

Den norske rekorden er på 12,74, og tilhører Christina Vukicevic.

Steinar Hoen har allerede begynt å glede seg til neste års Bislett Games.

— Det blir spennende å se om Christina klarer å komme tilbake. I så fall vil 100 meter hekk bli en veldig populær øvelse. En duell mellom to norske jenter – som begge er store personligheter – på Bislett før EM i Amsterdam vil jo være en virkelig godbit, mener han.

Neste år er det både EM og OL.

— Jeg mener Isabelle absolutt er i posisjon til å slåss om medalje i EM. For henne gjelder det da å bygge to formtopper: en mot Bislett Games 9 juni og EM som kommer to uker etter, og så en ny formtopp til OL i august, sier Hoen.

Viktig for norsk friidrett

Sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund er også mektig imponert over de sterke resultatene til Isabelle Pedersen den siste uken.

— Hun har vist at det som skjedde i VM ikke var noe blaff. Med den utvikling hun har nå, har hun vist at hun kan markere seg i fremtidige mesterskap, sier han.

— To seirer i World Challenge er noe som blir lagt merke til, og det gjør at sjansene for å komme inn i Diamond League øker. Fortsetter hun å løpe på det nivået, vil hun få muligheten.

- Kan hun ta medalje i EM?

— Det hun har prestert nå, viser at hun kan hevde seg i både EM og OL. Det er veldig gledelig å se. Men det er ett år igjen, og det gjelder å ikke spenne forventningsbuen for høyt. Får hun gjort jobben i vinter og unngår skader, ser det lovende ut. For norsk friidrett er det også viktig at vi har flere enn Henrik Ingebrigtsen i toppen, svarer Nilsen.

Flytter til USA

— Kan hun få startpenger i Diamond League? Spørsmålet går til Steinar Hoen:

— På Bislett vil hun få det. I utlandet er det for tidlig å snakke om sånt. Men greier hun topp-5 eller topp-6 vil hun kunne heve premiepenger. Blir hun et fast innslag i Diamond League, og er på TV-skjermen annenhver uke sommeren gjennom vil hun dessuten begynne å bli interessant for norske sponsorer. Det er et viktig aspekt, mener Steinar Hoen.

Isabelle Pedersen er nå klar for ferie, før hun flytter til USA i oktober.

På sin twitterkonto oppsummerer hun slik: "And another win at #RietiMeeting! Season is now done and holiday can finally start. Next year will be interesting!".