Hun stormet inn til 12,99 og vant en klar seier foran italienske Giulia Pennella. Hjemmefavoritten fikk 13,14, mens russiske Jekaterina Galitskaja på tredjeplass ble klokket inn til 13,18. Pedersen har hatt en flott framgang på sensommeren i år. Hun har senket persen til 12,88 på korthekken denne sesongen. Det klarte hun under NM i Haugesund, og tiden og prestasjonen holdt til kongepokal.

I VM i Beijing tok hun seg greit videre fra forsøket til semifinalen. Det endte med at hun var fem hundredeler fra å kvalifisere seg til finalen.

Nå kommer hun til å bosette seg i Arizona i USA for å satse videre med Rio-OL kommende sommer som det første store målet.

I Rieti søndag løp Thomas Roth inn til 5.-plassen i B-finalen på 800 meter. Han fikk 1.47,30. Seieren gikk til egypteren Mohamed Hamada Muhamed med 1.46,87. ## Buraas perset

Sindre Buraas løp inn til sjuendeplass på 3000 meter med ny personlig rekord 7.50,72. Han la seg litt bak i feltet ut fra start, men avanserte og løp midt i feltet for det meste. Det vil si at han hadde god kontroll på det som skjedde underveis.

Seieren på denne 3000-meteren gikk til kenyaneren Hillary Kipkorir Maiyo med 7.45,35. Det var kenyanske løpere på de første fire plassene. Beste europeer ble spanjolen Carlos Alonso på femteplass med 7.49,53. Også han satte personlig rekord.

Ezinne Okparaebo løp 200 meter i Rieti, og det gjorde hun så bra at det ble årsbeste med 23,70 sekunder. Hun endte på fjerdeplass i løpet. Vinner ble jamaicanske Elaine Thompson med 22,59. ## Vukicevic med seier og årsbeste

Vladimir Vukicevic slo til med 13,73 sekunder da han vant B-finalen på 110 meter hekk i et stevne i Polen søndag ettermiddag.

Lillebroren til Christina Vukicevic hadde 13,74 som best før han stilte til start i Polen. Han var veldig overlegen i B-finalen i det polske stevnet. Toeren, polakken Kacper Schubert, klarte ikke bedre enn 14,32. Det var klasseforskjell mellom dem.

Etter å ha slitt mye med skader i fjor, ser det ut som om Vladimir Vukicevic er tilbake på rett spor igjen denne sesongen. Han satser friskt videre med både EM i Amsterdam og OL i Rio som mål for neste sesong.

A-finalen i Warszawa søndag ble vunnet av Jamaicas Hansle Parchement med 13,23 sekunder. Tiden til Vukicevic ville ha holdt til femteplass, knepent bak polakken Artur Noga (13,54) og tsjekkeren Petr Svoboda (13,71). (©NTB)