Brede Hangeland er vant til tøffe utfordringer fra Premier League. Foto: Digitalsport

Norges kaptein og klippe i midtforsvaret har ikke for vane å frykte noen. Han er ikke spesielt opptatt av hvem som spiller på den andre siden av banen.

Det gjelder også 19-åringen Christian Eriksen som av enkelte danske medier er fremholdt som dansk fotballs fremtid og noe i nærheten av en Messi-kopi.

— Frykter du møtet med Christian Eriksen?

— Christian hvem? spør Brede Hangeland før han får tenkt seg litt om.

— Ååå du mener han som spilte så godt mot England. Egentlig er vi lite opptatt av enkeltspillere på motstandernes lag nå. Men jeg får sikkert vite mer om ham før uken er omme av Drillo og hans assistenter, fortalte Hangeland til Aftenposten.no i Oslo før han reiste ned til landslagets samlingssted i Sandefjord.

At John Carew nå er blitt nødt til å melde forfall på grunn av ryggtrøbbel plager heller ikke Brede Hangeland så veldig mye.

— Det er vanskelig å si om vi er svekket. Vi har jo en Moa som er i superform, så vi får se på lørdag, fortalte Brede Hangeland til TV 2 etter at han hadde gitt en sjekk på 200.000 til Norges Røde Kors. Penger som skal brukes til å hjelpe ofrene etter tsunamien i Japan.