Rune Almenning Jarstein er i hardt vær etter gårsdagens landskamp. Jeg sier som Kjell Jonevret: ”Jeg fatter nesten ikke at Rune gidder å være med på landslaget”.

Det ble snakket om karakterdrap på John Arne Riise da VG's kommentator sablet Fulham-spilleren ned for Twitter-meldinger før Island-kampen. Noe tilsvarende ble Espen Bugge Pettersen utsatt for av Drillo, Grodås og By Rise etter Island-kampen. Endelig får han sjansen, han gjør en feilvurdering og vips så er han ute av laget igjen.

Inn kommer Rune Almenning Jarstein som har stått godt på landslaget(og på klubblaget)det siste året. Unntaket er tabbene i treningskampen mot Hellas. Derfor var fokus på keeperplassen i gårsdagens kamp mot Slovenia. Da frisparket til Marko Suler gikk i mål kunne du merke at dette var AKKURAT hva kommentator Alsaker ventet på. Dette var en tabbe. Jarstein dummer seg ut igjen. Dette hadde man ventet på, og nå badet de i skadefryd. Få, om noen, stilte spørsmålstegn ved om det faktisk var en tabbe.

Javisst, Jarstein kunne sikkert slått ballen ut av faresonen, men det var et knallhardt og godt frispark som keeper ikke ser utgangen på. I min verden er det stor forskjell på en tabbe og en inngripen som ikke holder toppklasse. Dessuten er det svært merkelig at ingen nevner old boy Kjetil Wæhler. Han laget frisparket og han snublet ballen i mål. Om han hindrer Jarstein fra å redde returen vet vi ikke, men kanskje kunne keeper nådd ballen om ikke gamlefar hadde ramlet inn i buret. Ei heller er det noen som nevner Håvard Nordtveits grusomme støttepasning som var starten på elendigheten. Nei, det var keeperen som skulle tas.

Web-tv: Se Almennings Jarstein reaksjon i møte med pressen på Sola (bloggen fortsetter):

Etter kampen skal selvsagt Jarstein grilles. Når så Jarstein ikke gidder å svare lages det et svært nummer ut av dette. Han kastet til og med et headset i bakken. Du store min! Toppen av kransekaka kommer likevel i dag. Jarstein skal ha truet en fotograf med juling. Jeg siterer her handlingsforøpet slik det blir beskrevet av fotografen i dagens Aftenblad:

”Fotograf Thomas Winje Øijord forteller hva som skjedde.

Jeg tok først et bilde av Jarstein i Universitetsgata. Det var tydelig at han ikke ønsket å bli tatt bilde av. Han sa: ”Ikke ta bilde” Jeg tok likevel bilde.

Det var etter dette at Jarstein kom med trusselen.

Jeg sa at jeg beklaget, men at det var sjefen min som ønsket at jeg skulle ta dette bildet. Da svarte Jarstein: ”Greit, men hvis du gjør det slår jeg deg rett ned”

Egentlig taler sitatet for seg selv. Jarstein ba om at fotografen ikke skulle ta bilde. Det gav fotografen blaffen i.

Ingen blir mer ekkelt selvrettferdige enn pressefolk. Fotografer og journalister fråtser i saken, man er rystet og sjokkert og det som verre er. Er det slik dere vil ha det?

Vil dere heller ha dødskjedelige intervjuobjekter som kun holder seg til manus, snakker om at ballen er rund og at de tar en kamp av gangen? Disse spillerne får mikrofonen opp i trynet med en gang kampen er over. Da bruser adrenalinet, da kan man være skuffet, sint og i ubalanse.

Toppen av selvrettferdighet er likevel saken som lages av at Jarstein truet en fotograf med juling fordi fotografen tok bilde selv om Jarstein ba han la være. Selvsagt kunne Jarstein taklet dette på en mer ryddig måte, men jeg har stor forståelse for at han ble sint. At det blir en sak i media er bare patetisk. Men nå må selvsagt Jarstein legge seg flat og beklage. Det er bare trist og dumt.

  • Hva mener du? Var det en tabbe av Jarstein? Enig i at media overreagerer på Jarsteins reaksjon?