11 000 tilskuere så at John Arne Riise banket inne et straffespark i det 93 minutt. Norge hadde slått Slovenia i viktig VM-kvalifisering. Da Riise snudde seg for å juble sammen med sine lagkamerater la han sikkert merke til at det var rundt 14.000 blå tomme seter som naturlig nok var like tause som plaststoler bruker å være.

Det gjør at er enkelte klare for å sende landslaget ut av Oslo.

Og i Bergen står de klare til å ta imot.

— Om forbundsstyret synes det er fornuftig å spille landskamper utenfor Oslo stiller vi oss selvfølgelig til rådighet og er positive til det, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til adressa.no.

TV 2 kan sende fra hvor som helst

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen , har ingen tro på at landslaget bytter ut hjemmebanen sin. Kanalen har rettighetene til Norges hjemmekamper, og vil naturlig nok ha best mulig tv-bilder.

— Det er ingen tvil om at det er best TV når det er fulle tribuner. For oss spiller det ingen rolle hvor landslaget spiller, om det er i Oslo, Bergen eller Trondheim. Vi vil sende fra hvor som helst. Men jeg har full forståelse for at det ikke er så enkelt å flytte, sier han.

For det er noen praktiske utfordringer – spesielt knyttet til samarbeidspartnere.

— Det er lagt inn mye penger fra fotballforbundets samarbeidspartnere, og en del av det de ønsker å få igjen ligger i landskampene. Bare se på noe så enkelt som at de betaler i dyre dommer for å ha en losje på arenaen i et år. Det vrimler ikke av dem på Brann Stadion, for å si det sånn, sier Taalesen, som samtidig påpeker at det ikke er mange landslag i Europa som veksler på hvor de spiller sine hjemmekamper.

— Dette er en debatt som kommer opp i ny og ne, men jeg tror ikke det blir noe av likevel, konkluderer han.

Vil beholde bastionen

Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund gir Taalesen helt rett.

— Oslo er hovedstaden i Norge, så det er på en måte en aksept for at det er Norges by nummer én. Fotball er mye tradisjoner, og Ullevaal Stadion har vært der lenge. Det å ha en borg og en bastion er et viktig element for et landslag. Det finnes selvsagt eksempler på det motsatte. Tyskland, for eksempel, flytter rundt omkring. England har også spilt på forskjellige steder da Wembley ble bygget om, men det å komme til Wembley kontra Cardiff og Manchester er veldig forskjellig når det kommer til rammene og ærverdigheten rundt. Sånn er det litt med Ullevaal også, sier han til adressa.no.

RBK-lederen mener Oslo er naturlig

Og får støtte fra daglig leder i Rosenborg, Hroar Stjernen.

— At det bare var 11 000 mot Slovenia har sikkert noe med resultatene å gjøre. Hadde Norge slått Island hadde det nok kommet flere. Min holdning er at landslaget bør spille på nasjonalarenaen, sier han.

Kjetil Siem mener det handler mye om resultater.

— Vi har ingen garanti for å fylle stadion om vi hadde flyttet landslaget til en annen by. Norge har alltid vært resultatavhengige. Da Norge slo San Marino 10-0 på Ullevaal i Drillos første kvalikkamp var det 9-10 000 tilskuere der (6511 ifølge NFFs egen statistikk), og ingen skriverier om at det var unormalt, sier han.

Handler om resultater

— Vi har fylt Ullevaal mange ganger etter det, på grunn av motstander og ikke minst resultatene. Men vi tapte mot Hellas hjemme sist, og vi tapte mot Island. Slovenia er høyere ranket enn oss, men ikke en veldig attraktiv motstander, påpeker Siem, og tipper samtidig at det ville vært 18-19 000 tilskuere på Ullevaal tirsdag om Norge hadde slått Island i åpningskampen i VM-kvaliken.

Samtidig er Siem med på at en flytting ut av Oslo er vanskelig også på grunn av samarbeidspartnerne.

— Det er på Ullevaal hovedinntektskilden vår ligger. Vi hadde nok gått på større smeller der enn det vi eventuelt hadde hentet inn på mer publikum, sier han.

Heller ikke treningskamper vil være lett å flytte på, mener Siem, selv om det har skjedd tidligere.

— Men aldersbestemte landslag – U21, U19 og de andre – er en mulighet til å få landskamper til andre steder enn Oslo.