GARDERMOEN/SOLA (Aftenbladet.no): Rune Almenning Jarstein landet på Stavanger lufthavn, Sola, ved 13-tiden onsdag. Der ble han hentet av Vikings kommunikasjonssjef Ole Askeland og trener Kjell Jonevret.

Før han fikk snakket med pressen, hadde de to en samtale med ham.

— Etter kampen var jeg høyt oppe og veldig fornøyd med at vi vant, men da jeg ble intervjuet, føltes det som et slag i ansiktet, sier Almenning Jarstein til Aftenbladet.

Se video fra Viking-keeperens møte med pressen øverst i saken. Også Vikings trener Kjell Jonevret uttaler seg om saken.

Han beklager at han reagerte som han gjorde i et intervju med TV 2 etter kampen mot Slovenia tirsdag og truslene han kom med mot en Scanpix-fotograf onsdag.

Onsdag formiddag sendte han ut en pressemelding hvor han beklager hendelsen onsdag morgen og det som skjedde etter intervjuet med TV 2 etter kampen tirsdag kveld.

- Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart ifra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle truseler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Rune Almenning Jarstein til fotball.no.

Jarstein beklager også at han avbrøt TV 2-intervjuet etter kampslutt i går.

— Vi hadde akkurat vunnet den første VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane på overtid, og jeg følte fokuset i intervjuet ble feil. Jeg må likevel være profesjonell og tåle kritiske spørsmål. Dette skulle jeg håndtert på en bedre måte i går. Jeg har ringt TV 2s fotballsjef for å beklage i formiddag, sier Jarstein.

Jarstein var på lik linje med de andre spillerne tilgjengelig for media i mixed zone etter kampslutt.

- Jeg har snakket med Rune om det som skjedde. Han er et følelsesmenneske, og det har vært et ekstra stort fokus på keepersituasjonen i forbindelse med de to siste landskampene. Vi er begge enige om at reaksjonen i går og i dag er uakseptabel, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til fotball.no.

— Det er veldig viktig at han har innsett at dette var upassende oppførsel og tullete gjort. Med å be om unnskyldning er det lettere å rette blikket fremover, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Det var en alvorstynget landslagskeeper Aftenbladet møtte på Gardermoen flyplass onsdag formiddag.

- Jeg har ikke lyst til å snakke nå, men dere får se på pressemeldingen når den kommer, sa Jarstein til Aftenbladet.no.

Jarstein var opptatt i en rekke telefonsamtaler mens han ventet på flyet tilbake til Stavanger.

Web-tv: Se intervju med Jarstein etter kampen mot Slovenia: