Episoden skjedde utenfor det norske spillerhotellet i Oslo sentrum.

– Gjør du det, slår jeg deg rett ned, sa Jarstein til NTB scanpix-fotograf Thomas Winje Øijord, da han ønsket å ta bilde av landslagskeeperen.

Fotografen tok sitt bilde, men Jarstein slo ikke som han truet med.

Se Jarsteins forklaring av hendelsen i videoen øverst i saken.

— Ikke hyggelig

Fotograf Thomas WInje Øijord forteller hva som skjedde.

— Jeg tok først et bilde av Jarstein i Universitetsgata. Det var tydelig at han ikke ønsket å bli tatt bilde av. Han sa: «Ikke ta bilde» . Jeg tok likevel et bilde.

Det var etter dette at Jarstein kom med trusselen.

— Jeg sa at jeg beklaget, men at det var sjefen min som ønsket at jeg skulle ta dette bildet. Da svarte Jarstein: «Greit, men hvis du gjør det slår jeg deg rett ned» .

Jeg svarte med å spørre: «Kødder du?»

Thomas Winje Øijord fikk ikke noe svar og lot være å ta flere bilder. Jarstein gjorde heller ikke alvor av trusselen om å slå.

- Det er prinsipielt ikke noe hyggelig å bli truet med juling, sier Øijord til Aftenposten.no. Han kommer ikke til å forfølge saken videre og vet ikke om hans arbeidsgiver NTB Scanpix har tenkt å gjøre noe mer med saken.

Undring hos arbeidsgiver

– Jeg forventer ikke slik oppførsel av Norges landslagskeeper. Fotografen gjorde ikke noe galt, og Jarstein må forvente at han blir tatt bilde av utenfor det norske spillerhotellet , sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB til nettopp NTB.

Jarsteins oppførsel blir trolig tema både i NFF og i Viking.

– Vi må snakke med vedkommende før vi kan si noe om denne påstanden, sier medierådgiver for A-landslaget i fotball, Jon Mørland, til NTB.

– NFF kan ikke styre han i dag. Samlingen er slutt, og Viking bestemmer. Han var i pressesonen etter kampen som resten av spillerne, sier NFFs informasjonssjef, Svein Graff, til TV 2 Sporten.

Sint etter kampen

Da Slovenia tok ledelsen 1-0, var det etter en dårlig inngripen av Jarstein, som ga retur på et skudd. Etter kampen avbrøt han et intervju med TV 2 og ødela deretter et headset.

Da Jarstein ble intervjuet av Aftenposten etter kampen, var han ikke enig i at baklengsmålet var en tabbe.

Web-tv: Se intervjuet her: