ULLEVAAL STADION: Det var Norge mot Island, men det var ikke langt i fra at det var Trøndelag med et par reserver fra resten av Norge mot Island.

Per-Mathias Høgmo hadde funnet plass til fem trøndere fra start i kampen hvor Norge skulle gjenreise litt av æren etter et tungt landslagshalvår.

Jonas Svensson fikk sin debut fra start på høyrebacken, foran seg hadde han Pål André Helland på kanten, og som høyre indreløper opererte Markus Henriksen.

I den dype midtbanerollen dirigerte Ole Selnæs, mens Vegard Forren som vanlig var på jobb i det norske midtforsvaret.

Helland ordnet 2-1 til Norge like før pause med et vakkert frispark. Som om ikke det var nok, inn fra benken kom også Alexander Sørloth, og over 23 år etter at pappa Gøran scoret sitt siste mål med det norske flagget på brystet, scoret sønnen sitt første.

— Det var deilig å få målet allerede nå, sa Nederland-proffen etter mål i sin landskamp nummer to.

Pappa Gøran skulle egentlig vært til stede på Ullevaal, men ifølge NTB ødela problemer med flyreisen den opplevelsen for det stolte opphavet.

— Jeg tipper han storkoste seg i TV-stolen, sa sønn om far, noe som ble bekreftet til NTB fra pappa Gøran selv.

LES OGSÅ:

Skrøt av Svensson

Per-Mathias Høgmo var også klar på at han var godt fornøyd med det trønderbataljonen leverte.

Han nøt godt av at Svensson og Helland kjenner hverandre godt fra samarbeidet på klubblaget, at Henriksen kan indreløperrollen og at Selnæs var eliteseriens beste spiller i fjor i samme rolle som han spilte i på Ullevaal. Sørloth kjenner også den ensomme spissrollen godt fra Bodø/Glimt og Rosenbog.

— Med bare fem landslagssamlinger så er det jo positivt når vi klarer å finne relasjoner som vi vet fungerer. Jeg var spent på høyresiden, for der vet jeg de kjenner hverandre godt. De andre tre kan også rollene godt, sa Høgmo, som var godt fornøyd med prestasjonen til trønderne.

Han kalte debuten til Svensson for kanskje den mest gledelige prestasjonen av alle. Med Omar Elabdellaoui ute med skade grep Rosenborg-backen muligheten på høyrebacken med begge hender.

LES OGSÅ:

Helland med godt råd

Etter kampen var naturlig nok Helland godt fornøyd med både kampen og sitt første landslagsmål.

Han satte også pris på å få dele opplevelsen sammen med mange av sine medtrøndere.

— Vi er trøndere og kan 4-3-3. Det er artig å få spille en landskamp med folk man har vokst opp med, sa han til TV 2, og la til det han mener er en god tommelfingerregel:

— Trenger du hjelp, ring en trønder!

Det kan se ut som Per-Mathias Høgmo er i ferd med å la seg overbevise.

PS: Trønderne Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Fredrik Midtsjø meldte forfall til Island-kampen med skader og sykdom.