Norge fikk en etterlengtet opptur da EM-klare Island ble slått på Ullevaal stadion. Stefan Johansen var Norges beste spiller.

Ørjan Håskjold Nyland: Kan ikke lastes for baklengsmålet, og har grei kontroll på resten som kom hans vei. En meget god igangsetting til King, men også et par utspill som gikk rett ut over sidelinjen. Det siste unødvendig. 5

Jonas Svensson: Kom godt fra sin debut for Norge. Godt samspill med Pål André Helland ved et par anledninger. Kunne kanskje involvert seg enda mer i den offensive delen av spillet. 6

Even Hovland: Flere farlige og upressede ballmiss. Meget svak på 1-1-målet, virket ikke som han prøvde å ta duellen. Skulle kanskje hatt frispark, men burde uansett ha prøvd. Også passiv ved en nestensjanse i annen omgang. 3

Vegard Forren: Burde scoret like før 1-0. Viktig angrepsvåpen på dødballer. Gode langpasninger hvor han setter opp medspillere. Laget et helt uforklarlig straffespark som sendte Island inn i kampen igjen. 5

Haitam Aleesami: Veldig sløv da han lot Sigurdsson avslutte upresset tidlig i kampen. Satte Diomande fint opp i første omgang, men ikke like aktiv og involvert offensivt som vi har sett tidligere. 4

Markus Henriksen: God involvering før 1-0-målet. Løste indreløperrollen meget bra. Flink til å gjøre seg spillbar i mellomrommet og kombinerer bra med de rundt seg. Satt seg selv opp til en stor mulighet i annen omgang, men skjøt rett på keeper. 6

Ole Selnæs: Sin første kamp fra start som anker på den norske midtbanen. Flink til å diktere tempo i det norske angrepsspillet og til å finne medspillere i mellomrommet. Kunne kanskje vært litt dristigere i enkelte valg. 5

Stefan Johansen: Kapteinen gikk foran i krigen og trøkket som vanlig knallhardt til i duellene. Banket inn 1-0. Målgivende på Sørloths 3-1-mål. Farlig ballmiss hvor han var heldig som ikke ble straffet. Stor variasjon i dødballkvalitet. Norges beste. 7

Pål André Helland: Glitrende frispark ga Norge 2-1. Dødballene fra det helt geniale til det uforståelig dårlige. En god kombinasjon med Svensson, men mistet også ballen for ofte. 5

Joshua King: Fantastisk soloraid hvor han vant to dueller på egen halvdel for så å gå over hele banen. Burde scoret da han lobbet på keeper. Fikk korrekt gult kort for en pinlig filming. Blir en viktig spiller for Norge i VM-kvalifiseringen. 6

Adama Diomande: Burde avsluttet da han var på godt skuddhold i første omgang. Piruetten fungerte dårlig. Tidvis aktiv, villig og med bra trøkk i duellene. Også tilfeller hvor han for enkelt mistet ballen. 5

Innbyttere:

Martin Samuelsen: Fikk 37 minutter for Helland. Allerede en publikumsfavoritt i det han krysset sidelinjen. Leken og uredd, og involvert i oppbyggingen til 3-1-målet. 5

Alexander Sørloth: Fikk 37 minutter for King. Fikk sitt første landslagsmål på en utsøkt lobb fra kort hold. Hadde også en ok avslutning fra 18 meter, som keeper fikk slått til hjørnespark. 6

Iver Fossum fikk 18 minutter for Adama Diomande. For kort tid til å bli vurdert.

Ruben Yttergård Jenssen fikk åtte minutter for Stefan Johansen. For kort tid til å bli vurdert.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: