ULLEVAAL STADION: — Jeg er veldig tydelig på at filming er uakseptabelt. Nå tror jeg at Josh var sikker på islendingen skulle komme og ta foten hans, og at han derfor kastet seg. Men filming er uansett ikke noe vi skal ha noe av, sier Per-Mathias Høgmo etter 3-2-seieren mot Island på Ullevaal.

For noen dager siden slo Joshua King fast at han ikke var «noen skuespiller». Onsdag jaktet han på straffe, gikk ned uten å ha vært i kontakt med en islandsk spiller og fikk gult kort.

Etter kampen innrømmet Norge-spissen at han forsøkte å filme seg til straffe.

King innrømmer filming

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var aktiv på sidelinjen underveis i kampen mot Island på Ullevaal stadion. Foto: NTB scanpix

– Jo, det var filming. Han rakk å dra inn foten, og jeg kunne nok klart å stå på beina hvis jeg virkelig ville, sier King i pressesonen etter kampen.– Jeg prøvde å skaffe en straffe for laget mitt. Hvis jeg hadde fått straffe, hadde ingen sagt noe. Men det ser selvfølgelig dumt ut når man ikke får det, fortsatte King som ikke mente det var grunn til å unnskylde seg.

Fikk en skade

Han fikk en smell i ankelen og satt med ispose på benken den siste halve timen.

– Vi får se hvordan det går. Ankelovertråkk pleier først å hovne opp etter et par timer. Vi får se, men jeg håper å rekke Belgia-kampen (i Brussel søndag), sier King.

Islands landslagssjef Lars Lagerbäck sa dette om situasjonen:

— Jeg er har tidligere vært tydelig på at filming er noe som ikke er akseptabelt. Jeg kan ikke si om dette var filming, for jeg så ikke situasjonen godt nok.

(Aftenposten/NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: