– Det begynner nesten å bli litt småflaut med alle skadene. Jeg begynner å bli ganske lei av det, sier Skarbø til Sunnmørsposten.

Problemene til Skarbø startet med en komplisert skade i høyre hånd i 2009, som gjorde at hun mistet hele sesongen det året. I fjor var hun skadet i tre måneder med et brudd i venstre hånd. For tre uker siden var uhellet ute igjen, og hun fikk en brist i høyre hånd.

– Jeg vet ikke om det skjedde fordi hånden er svekket etter skaden fra 2009, men jeg håper ikke det. Målet er å kunne spille mot Trondheims Ørn neste helg, sier keeperen.

I går var hun og ålesundsjenta Leni Larsen Kaurin de lokale innslagene i Norges VM-tropp til sommerens mesterskap i Tyskland. Her skal Norge spille i samme gruppe som Ekvatorial-Guinea, Brasil og Australia.

– Vet lite

– Vet jeg egentlig lite om de lagene vi skal møte, men målet vårt er å ta medalje. Det er en målsetting vi mener er realistisk. Det er spennende å gå inn i et mesterskap med store forventninger, sier hun.

Skarbø uttalte til Sunnmørsposten i februar at målet var å bli førstekeeper igjen på landslaget, men det tror hun ikke hun blir i sommerens mesterskap.

– Jeg regner ikke med å bli førstekeeper, men jeg har ikke fått klar beskjed om at jeg ikke blir det, sier Skarbø som tror Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth blir landslagssjef Eli Landsems førstevalg.

– Alt tilsier at det blir Ingrid, men jeg er veldig klar for å vise meg fram om jeg får sjansen til å spille, sier keeperen.

Fornøyd

– Jeg er godt fornøyd med troppen. Først og fremst har jeg vært ute etter de beste, men jeg har også sett på komplementære ferdigheter, sa landslagssjef Landsem på gårsdagens pressekonferanse, og fikk støtte av toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Jeg har store forventninger til dette mesterskapet. Det kommer til å bli fantastisk, sa Semb.

Skarbø mener arrangøren Tyskland er den største favoritten til å vinne sommerens VM-sluttspill.

– Jeg tror det blir vanskelig å stoppe Tyskland når de spiller på hjemmebane. Jeg er veldig spent på hvor bra det går for vår egen del, sier Skarbø.

Norge spiller sin første kamp mot Ekvatorial-Guinea 29. juni i Augsburg. Etter det følger det kamper mot Brasil (3. juli, Wolfsburg) og Australia (6. juli, Leverkusen).

– 6. juni reiser vi for å ha to treningsleirer før selve VM-sluttspillet starter, sier keeperen før hun setter seg på flyet hjem til Sunnmøre.

Hun er nå ferdigutdannet og har fått seg jobb i BKK i Bergen til høsten.