I dag presenterte Eli Landsem troppen som skal være med og spille VM i Tyskland i slutten av juni. Troppen inneholdt ikke de store overraskelsene, men på forhånd har det vært tvil om hvorvidt Avaldsnes Cecilie Pedersens navn kom til å stå på listen.

Navnet hennes sto der, til tross for at hun ikke har spilt seriefotball på lang tid. Konflikten mellom Pedersen og Avaldsnes er blitt en lang saga. Det hele toppet seg da hun fikk beskjed om at hun uønsket av klubben for et par uker siden. Grunnen skal være at Pedersen virket uinteressert i spillet under kamper og hadde generelle holdningsproblemer.

Eli Landsem innrømmer at hun har hatt tvil om Pedersen kom til å være god nok for VM-spill.

— Spesielt tidlig i vinter tvilte jeg veldig. Da var ikke Cecilie i god form i det hele tatt , sier hun.

Pedersen fikk klar beskjed om å trene hardere.

— Og det gjorde hun, hun er i god form nå, konkluderer Landsem, før hun legger til:

- Jeg har tatt ut Cecilie fordi hun er en matchvinner. Når hun er i form er hun en stor avslutter og måljeger. Hun er en joker for oss.

Pedersen scoret to mål i privatlandskampen mot Finland forrige uke. Hun trener nå med herrelaget til Sveio i hjemkommunen.

— Jeg har litt tid på meg enda til å få formen på plass, og skal bruke den så godt som mulig, sa Pedersen til Aftenposten etter Finland-kampen.

Landsem sier Norge har klare ambisjoner om medalje i VM. Hun peker ut Tyskland, Brasil og USA som de største gullfavorittene, men sier Norge fort kan overraske.

Det er foreløpig bare tatt ut 19 av 21 spillere, siden man avventer helt til det siste for å se om Lise Klaveness og Lene Storløkken rekker å bli friskmeldt fra sine skader.

Norge spiller sin første kamp 29. juni mot Ekvatorial Guinea.

— VM-kampene blir svært tøffe. Australia og Brasil er sterke lag - Ekvatorial-Guinea vet vi ikke så mye om, men de har klart å kvalifisere seg og vi vil prøve å få studert dem så godt vi kan før åpningskampen, sier Landsem.

Her er hele troppen:

Ingrid Hjelmseth - Stabæk

Erika Espeseth Skarbø - Arna-Bjørnar

Lisa-Marie Woods - Fortuna Hjørring

Maren Mjelde - Arna-Bjørnar

Hedda Strand Gardsjord - Røa

Lene Mykjåland - Røa

Leni Larsen Kaurin - Wolfsburg

Guro Knutsen Mienna - Røa

Gry Tofte Ims - Klepp

Ingvild Stensland - Lyon

Trine Rønning - Stabæk

Emilie Bosshard Haavi - Røa

Isabell Herlovsen - LSK Kvinner

Elise Thorsnes - Røa

Cecilie Pedersen - Avaldsnes

Marita Skammelsrud Lund - LSK Kvinner

Madeleine Giske - Arna-Bjørnar

Nora Holstad Berge - Linköping

Caroline Knutsen - Røa