Fotball10 . Mai 2011Norgesmesterskap kvinnerArna IdrettsparkArna-Bj¿rnar v F¿rde 3 - 0Morten Kalvenes , trener Arna - Bj¿rnarFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Etter at Erika Skarbø ble skadet, har Arna-Bjørnar brukt Christine Colombo Nilsen som nødløsning i serien. Men den Oslo-bosatte frisøren kommer ikke vestover for å spille cupkamper. Trener Morten Kalvenes valgte å gi to midtstoppere sjansen mellom stengene.

— Maren Knudsen sto i første omgang, Veronica Aasgård i den andre. De er ikke borte vekk som keepere, de to. Hvis Veronica får sjansen til å stå i mål på trening, griper hun alltid muligheten, forklarer Kalvenes.

- Hvordan klarte de seg?

— Den eneste gangen Voss var farlige, var da de fikk to cornere etter hverandre på stillingen 1-0. Begge de servene var gode, og selv om vi er ganske trygg på Veronica som keeper, er hun ikke spesielt drillet i feltarbeidet, sier Kalvenes.

Giske-dobbel

Uansett fikk ikke toppserielaget store problemer med å ta seg videre. Madeleine Giske sendte Arna-Bjørnar foran etter en halvtime, og doblet ledelsen etter 67 minutter.

- Begge de målene kom etter flotte opprullede angrep på kant, med gode innlegg og bevegelser i boksen, sier Kalvenes, som likevel ikke var spesielt fornøyd med prestasjonen.

— Det var mye smålekkert, men vi led av manglende effektivitet. Da tenker jeg på det å komme til flere store målsjanser. Jeg spurte spillerne etterpå hva de syntes, og da svarte de at dette var tamt. Jeg er glad for at de ser det selv.

Arna-Bjørnar har en tung maimåned å se tilbake på, med tap i alle tre seriekampene. Nå gir treneren spillerne fri frem til mandag

— Jeg tror vi alle har behov for et lite pusterom nå, sier Kalvenes.

Voss-trener Jan Steinar Sleen synes 1.-divisjonslaget gjorde en grei figur.

- Vi er fornøyd med gjennomføringen, det var kamp så lenge det sto 1-0. En av våre målsettinger er å utvikle spillere til toppserien, og vi ser at vi har noen som kunne gjort det bra der allerede i år, sier Sleen.

VOSS - ARNA-BJØRNAR 0-3 (0-1)

3. runde NM. Prestegardsmoen kunstgras

DOMMER: Anders Bjerk Hansen, Bjarg

MÅL: 0-1 Madeleine Giske (30.), 0-2 Giske (67.), 0-3 Astrid Grøttå Ree (85.)

VOSS (4-3-3): Jennifer Woodward - Linn Tveiten, Stine Reinås, Randi Himle, Laila Brekkhus - Ingrid Spord, Sanna Dregelid, Ingvild Kleivane - Iselinn Tønjum (Silje Bryn fra 55.), Oda Sværen (Birte Øvsthus fra 46.) - Mari Sævig (Gyrid Haugsvær Årmot fra 85.)

ARNA-BJØRNAR (4-3-3): Maren Knudsen (Veronica Aasgård fra 46.) - Astrid Grøttå Ree, Veronica Aasgård (Maren Knudsen fra 46.), Laila Himle (Caroline Walde fra 55.), Karoline Bakke - Madeleine Giske, Maren Mjelde, Isabelle Gjerde - Åsne Takle Eide, Tina Algrøy, Amalie Eikeland (Hege Hansen fra 75.)