Verken hjemmelaget Egersund eller Vard Haugesund klarte å score da lagene møttes i tredje siste serierunde i Idrettsparken i ettermiddag. Dermed kan Ullensaker/Kisa overta tabelltoppen med tre poengpå Flekkerøy i morgen.

Egersund åpnet best, men utover første omgang var det tydelig at hjemmelagets spillere var nervøse og preget av at mye stod på spill. Vard var også gode til å stenge rommene på kantene, og hindret dermed det som tidligere i sesongen har vært Egersunds fremste angrepsvåpen.

Annulert scoring

Cato Hansen satte en ball i nettet bak Vards keeper Helge Sandvik midtveis i omgangen, men scoringen ble annullert fordi Hansen hadde vært vel tøff i duellen med Thorvald Trætteberg i situasjonen i forkant.

I motsatt ende av banen ble Vards Bubacarr Sumareh avblåst for offside da han headet ballen i tverrliggeren, og samme mann skjøt også utenfor da han fikk omgangens beste mulighet noen minutter før pause.

Etter pause fortsatte kampen å bølge fram og tilbake. Kim Robert Nyborg burde gitt hjemmelaget ledelsen da han avsluttet rett på keeper Sandvik etter et fint angrep. Og totalt sett hadde nok Egersund de fleste sjansene.

Et kvarter før slutt ble så Nyborg utvist. Han fikk sitt andre gule kort da han forsøkte å blokkere et frispark to meter fra ballen, en dommeravgjørelse som var helt etter boka.

Vard forsøkte å få mer fart på ballen med en mann mer, men klarte aldri å utnytte overtallsspillet. Faktisk var Egersund nære på ved et par anledninger, men i likhet med tidligere i kampen ble de avgjørende pasningene for upresise.

Rettferdig resultat

Og kampen sett under ett var poengdeling rettferdig. Lagene hadde hver sine perioder der de var best spillemessig, men med to gode forsvar ble det aldri en kamp med mange målsjander.

Vard har fremdeles en syltynn teori å klynge seg til i opprykkskampen, men trener Knut Erik Folland valgte heller å fokusere på at hans unge mannskap har et stort utviklingspotensiale:

— Ingen av lagene spilte vel opp i mot sitt beste. Til det stod det for mye på spill. Og når begge lagene også har vært veldig solide defensivt hele høsten måtte det nesten bli litt sjansefattig. Sesongen under ett har vi gjort en veldig bra innsats med et ungt og nytt lag, som har fått bra erfaring i andre divisjon. I dag spilte vi med tre tenåringer i backrekka, og selv om vi nok spilte oss ut av opprykksdiskusjonen med uavgjort tror jeg at Vard har en lys framtid.

Egersund-trener Magnus Powell var kanskje litt mer skuffet etter kampen, selv om han poengterer at detuansett gjenstår to serierunder der mye kan skje.

— Til tross for at vi spiller litt nervøst synes jeg at vi er bedre enn Vard før pause. Og i andre omgang kommer vi til flere store sjanser og kan avgjøre kampen. Men i dag satt det ikke helt offensivt. Så får vi være litt fornøyde med at vi holder nullen bakover mot et lag som har scoret masse mål i de siste kampene, selv om jeg gjerne skulle hatt en seier i dag, sier svensken.

Mange tilskuere på kamp

1.108 tilskuere så kampen, noe som er Egersunds høyeste tilskuertall i en seriekamp på hjemmebane siden 1981. I likhet med hosspillerne virket også stemningen rundt banen å være nervøs. Særlig mot slutten da det ble klart at det laget som scoret først kom til å vinne. Da var det i perioder som man kunne hørt en knappenål falle på den banen i andre divisjon der lydnivået pleier å være høyest.

Egersund spiller hjemme mot Donn neste lørdag i nest siste serierunde, mens "tigrene" avslutter borte mot Odda. Vard har igjen Odda hjemme og Fyllingsdalen borte.