EIK-EIDSVOLD TURN 4-2

Egersund vant for første gang på fire kamper, og da Ullensaker/Kisa tapte mot Vard i Haugesund er de gulsvarte tilbake på tabelltoppen før de to topplagene møtes på Jessheim neste helg.

Et veldig spillesugent hjemmelag var klart best før pause i det sure regnværet, og det gikk nesten en halv omgang før Eidsvold Turn klarte å få til noe spill i det hele tatt. Dennis Nielsen var nære på for Egersund med en heading etter et kvarters spill, men bortsett fra det klarte et lavtliggende Eidsvoldlag å stå imot presset rimelig bra.

Etter en halvtimes spill fikk gjestene en feil idømt corner, og totalt mot spillets gang tok de ledelsen da Vegard Knudsen stupheadet ballen bak keeper Igor Spiridonov. Dette så ikke ut til å ryste Egersund nevneverdig. De gulsvarte fortsatte å dominere kampen, men ble litt for omstendelige når de nærmet seg sekstenmeteren.

Egersund startet andre omgang forrykende, men trengte hjelp fra et korrekt idømt straffespark for å utligne. Kenneth Grande ble felt og Lars Jørgen Mork banket ellevemeterssparket helt oppe i krysset. Samme Mork var på ferde bare fem minutter senere og satte inn sitt andre for dagen da han avsluttet et flott angrep.

Nå var Egersund virkelig i støtet, og da Martin Falkeborn satte inn 3-1 tjue minutter inn i omgangen regnet nok mange med at kampen var avgjort. Men Eidsvold Turn klarte å komme inn i kampen igjen på en bra måte. De ble mer ambisiøse i spillet sitt, og da tjue minutter gjenstod reduserte Ciise Abshir etter et nytt hjørnespark.

Resten av kampen ble en sjanserik affære i begge ender av banen, men Cato Hansen trygget seieren med en heading ti minutter før slutt.

Tomålscorer Lars Jørgen Mork var en tydelig fornøyd mann etter kampen: — Med seier i dag får vi en veldig god følelse inn mot Ull/Kisa-kampen neste helg. Så det var viktig for oss å vinne i dag. Og selvsagt er det kjekt å score to mål. Jeg hadde bestemt meg for å sette straffen høyt, men kanskje ikke fullt så nær krysset, smiler han.

Backen Mads Nørby Madsen spilte også en god kamp på venstresiden, og hadde dette å si om kampen og innspurten som ligger foran laget den neste måneden: - Vi spilte en god første omgang og hadde mange sjanser. Og til tross for at vi lå under da vi gikk i garderoben var jeg ikke nervøs for at vi ikke skulle vinne. Og det holdt stikk. Nå er vi i en situasjon at vi kan avgjøre opprykkskampen selv med å vinne kampene våre framover. Så da får vi fokusere best mulig og forsøke å gjøre jobben vår.

Egersund leder nå med ett poeng foran Ullensaker/Kisa når seks serierunder gjenstår. Bare vinneren rykker opp til Obosligaen.