EGERSUND — VINDBJART 1-2

Serieleder Egersund måtte gå poengløse av banen etter at Vindbjart snudde kampen i andre halvdel av andre omgang og vant 2-1. Før pause dominerte Egersund stort, og burde ha utnyttet Vindbjarts mange balltap bedre. Men det ble med Kenneth Grandes straffescoring, etter at Martin Falkeborn hadde blitt lagt i bakken innenfor sekstenmeteren.

Etter sidebytte kom Vindbjart bedre med i spillet, men Egersund ble snytt for en scoring da Kenneth Grandes scoring feilaktig ble avblåst for offside. Midtveis i omgangen ble Egersunds midtstopper Dennis Nielsen tilkalt av dommer Ørjan Vikene for knuffing med Vindbjarts Jesper Minge Jensen. Etter å ha skilt de to spillerne trakk så Vikene opp det røde kortet for det han mente var en stempling fra Nielsens side.

Mot ti mann begynte Vindbjart å finne rommene på kantene, og Egersund fikk nok med å forsvare seg. De gulsvarte holdt imidlertid stand til kampens 85. minutt, da Thomas Zernichow på en corner fikk stå fri på seksten-sytten meters hold og sette inn utligningen.

Vindbjart fortsatte presset og scoret vinnermålet på typisk vis da toppscorer Øyvind Gausdal headet inn et innlegg fra høyrekanten.

— Vi bør absolutt avgjøre kampen før pause. Men er ikke kalde nok i de avgjørende situasjonene, sier en skuffet Egersund-trener Magnus Powell. - Og er det slik som dommeren sier at Dennis stempler motstanderen på foten, så har vi ingen ting å klage på når det gjelder utvisningen. Med flere spillere ute med skader blir vi dessverre for svake i avslutningen når vi må forsvare oss med ti mann.

Egersund leder fremdeles serien, men har nå bare ett poeng ned til Ullensaker/Kisa på andre plass. Bak de to ligger Vard Haugesund ytterligere tre poeng bak, i det som tegner til å bli en spennende innspurt. Egersund skal neste helg til Sola for å spille lokaloppgjør, mens Ull/Kisa møter Fyllingsdalen hjemme.