Norges Fotballforbund ønsker å kutte antall lag i eliteserien og 1. divisjon fra 16 til 14 lag. NFF ønsker også sluttspill, skriver Firda.

— Antall lag i de øverste divisjonene vil kunne bli noe redusert. Dessuten skal det bare være to avdelinger i 2. divisjon, sier Florø-leder Arild Melvær til Firda.

Bjarne Berntsen har en viktig rolle i vurderingen av det norske seriesystemet. Her fra 2013. Foto: NTB SCANPIX

Melvær var til stede da Bjarne Berntsen tidligere i uken fortalte om fotballforbundets planer for endringer i det norske serieoppsettet til Divisjonsforeningen, organisasjonen for annendivisjonslagene.— Ifølge Bjarne Berntsen er tanken bak omleggingen at det skal bli et bedre sportslig opplegg med flere kamper på de beste lagene, sier Melvær.

Dersom Fotball-Norge støtter Norges Fotballforbund, blir det 14 lag i eliteserien. Det blir sluttspill både på øvre og nedre halvdel. Det samme gjelder 1. divisjon. Samtidig kuttes det fra fire til to avdelinger i 2. divisjon, mens det innføres et nytt nivå med fire eller seks avdelinger under der igjen. Dette nivået vil bestå av de «overflødige» annendivisjonslagene samt opprykkslagene fra 3. divisjon. Det vil også gjeninnføres en regional 3. divisjon med mellom 12 og 18 avdelinger, skriver avisen.

Forslaget skal ut på høring. Planen er at Fotballtinget i 2016 skal bestemme eventuelle endringer, som tidligst kan skje fra 2017-sesongen.

(©NTB)