TOTTENHAM — MANCHESTER CITY 4-1

Tottenham har ikke hatt for vane å vinne mot Manchester City de siste årene, men lørdag påførte Spurs serielederen lagets annet strake tap med solide 4-1 på hjemmebane.

Fjorårets store stjerneskudd, Harry Kane, hadde fortsatt ikke scoret i årets sesong, men mot topplaget skulle det løsne hjemme på White Hart Lane lørdag formiddag. Kane punkterte kampen med sin 3-1-scoring i andre omgang.

Med seieren rykket Tottenham opp til 12 poeng på sju kamper. Det betyr at laget bare er tre poeng bak Manchester City på tabellen.

Glade Spurs-spillere feirer scoring mot Manchester City. Foto: Javier Garcia / BPI / Digitalsport

– Premier League er alltid veldig vanskelig. Det er derfor vi ikke gikk ut og sa at vi ville vinne serien, etter at vi hadde vunnet de fem første seriekampene. Vi må fortsette å jobbe hardt, og framover må vi spille som at hver eneste kamp er som en finale, sa City-manager Manuel Pellegrini.

Fortjente seieren

– Jeg er svært godt fornøyd med resultatet. Jeg fornøyd på vegne av spillerne og fansen som fortjente denne seieren, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino.

– Men vi må beholde beina på jorden. Det er slik vi vil spille og vi har fortsatt en del å rette for vi har et større potensial, fortsatt argentineren.

City har hatt en utrolig godt tak på Tottenham de siste årene. Spurs-manager Pochettino hadde dessuten før kampen aldri slått Pellegrini en seriekamp.

Spurs kom derimot bakpå etter en jevnspilt 1. omgang etter at den belgiske stjernen Kevin De Bruyne hadde gitt serielederen 1-0 etter 25 minutter. Han ble spilt igjennom av Yaya Toure på en kontring i en mistenkelig offside posisjonen.

Psykologisk viktig

Hjemmelaget fikk derimot sin veldige viktig utligning like før pause da Eric Dier scoret fra langt holdt. Han traff perfekt fra rundt 35 meter og ballen føk inn nede ved stolpen bak en ikke helt patent Willy Caballero i City-buret.

Den psykologiske viktige scoringen gjorde at vertene kom ut etter pause fulle av selvtillit.

Toby Alderweireld headet inn et frispark fra Erik Lamela. Også ved denne anledningen var Caballero på en liten bærtur. Og verre skulle det bli.

Endelig Kane

Et frispark fra Christian Eriksen traff stålverket helt oppe ved krysset, og fjorårets engelske stjerneskudd Harry Kane var våkent framme og satte returen i mål. Litt for våkent kanskje ettersom TV-bildene viste at flere av Spurs-spillerne sto i offside da frisparket fra drøye 20 meter gikk.

Uansett dommeren godkjente målet, og det hadde gått nesten 12 og en halv times spill siden sist Kane scoret et mål i Premier League.

Argentinske Erik Lamela fikk det lett da han til slutt satte 4-1 litt mer enn elleve minutter før slutt. Innbytter Clinton Njie fant ham med en frekk pasning. Han lurte offsidefella og hadde små problemer med å overliste Caballero og Aleksandar Kolarov i City-forsvaret.