Strømsgodset møter Bodø/Glimt lørdag klokken 18.00. Der må de klare seg uten kaptein Jørgen Horn.

Da medaljejagende Godset hadde sin siste trening fredag formiddag, var ikke Horn å se. Han hadde forsvovet seg og rakk ikke treningen, skriver Drammens Tidende.

Strømsgodset har fått et løft under Bjørn Petter Ingebretsens ledelse. Foto: NTB Scanpix

Det betyr også at den tidligere Vålerenga— og Viking-spilleren ikke får være med mot Glimt, bekrefter trener Bjørn Petter Ingebretsen overfor avisen. Da han overtok som hovedtrener i mai, innførte han regelen om at spillere som ikke er med på trening dagen før kamp, ikke får være med i troppen heller.

Horn ønsker ikke å kommentere saken utover at han forsov seg, men sier til DT at han respekterer lagets interne regler.

Storflor også offer for regelen

Det er ikke første gang denne sesongen at Ingebrigtsen har måttet klare seg uten en av sine nøkkelspillere som følge av regelen.

I juli ble Øyvind Storflor vraket til troppen mot Lillestrøm, etter at flyet hans fra Trondheim etter ferie var forsinket og han ikke rakk tilbake til Drammen til treningen.

— Regler er regler. Det er laget som har laget de reglene, så det var i grunn en enkel avgjørelse, sa Ingebretsen til DT den gang.

Nøkkelkamp

En seier mot Bodø/Glimt vil være veldig viktig for Strømsgodset, som ligger på femteplass etter 24 spilte kamper. Drammens-laget har kun ett poeng opp til Viking på tredje og fire til Stabæk på sølvplassen.

— Jeg tror vi kommer til å ha mye ball og at de kommer til å legge seg ganske lavt og satse på overganger, sier Ingebretsen, som mener det vil være spesielt viktig å hindre bortelagets overganger.