Rosenborg ble omtalt som sommerens vinner på overgangsmarkedet. Johan Lædre Bjørdal, Anders Konradsen, Yann-Erik de Lanlay, Matthías Vilhjálmsson og Magnus Stamnestrø kom til Rosenborg i sommer. Kåre Ingebrigtsen roser signeringenes prestasjoner.

— Uten dem, hadde vi hverken kommet til cupfinalen eller Europa League, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Sammenligner Bruttern-endring med Europas mest omtalte bytte

Treneren kjente blant annet Konradsen fra før og visste godt hva han fikk av Bodø-gutten.

— Jeg og Anders snakket sammen før han kom til oss. Vi brukte å snakke rundt juletider og jeg sa ifra til han at dersom han skulle tilbake til Norge, så skulle han komme til meg, sier Bruttern.

LES OGSÅ: Konradsen imponert over Rosenborgs spionjobb

Konradsen avgjorde som kjent kampen mot Stabæk som ble beskrevet som en seriefinale.

FERSKE I RBK: Yann-Erik de Lanlay kom fra Viking i sommer, mens Johan Lædre Bjørdal (bak) kom fra danske AGF Århus. Foto: Jens Petter Søraa

Ingebrigtsen er glad for at klubben klarte å sikre disse navnene i sommer.— Du ser nå de mulighetene de har gitt oss. Vi var få spillere og hadde som sagt aldri vært der vi er nå, fastslår treneren.

LES OGSÅ: Vilhjalmsson sendte RBK til cupfinale etter ekstraomganger

Klubben mistet kapteinen Tore Reginiussen allerede etter den første serierunden. Da Stefan Strandberg forlot RBK i sommer, måtte de ha inn en midtstopper. Johan Lædre Bjørdal kom inn og har vært bortimot fast som stopper etter han kom i sommer.

LES OGSÅ: Konradsen: - Vi vinner i finalen uansett

Konradsen og Stamnestrø har fått spille på midtbanen til Rosenborg. Vilhjálmsson har også vært en viktig brikke i RBK-systemet. Islendingen har vært innom alle tre posisjonene i sentrallinjen til Trondheims-klubben.

De Lanlay og Vilhjálmsson sto også bak den avgjørende scoringen i cupens semifinale mot Stabæk som endte 3-2 etter 120 minutter.