14. februar ødela Gulbrandsen korsbåndet i høyre kne i treningskampen borte mot Midtjylland. De første fire ukene var et eneste smertehelvete.

– Det var helt forferdelig. Jeg lå bare i senga eller på sofaen, klarte ikke å gjøre noen ting. Det var bare smerter, sier Gulbrandsen til Romsdals Budstikke.

I løpet av den første måneden gikk han ned ni kilo. Det har tatt tid å øke vekta igjen.

– Det var mest muskulatur som ble borte, og det tar lang tid å bygge opp igjen. I fjor var matchvekta mi 82 kilo. Nå har jeg lyst til å være like sterk, men litt lettere. Derfor har det vært full skjerping på kostholdet i sommer. Nå veier jeg 79 eller 80 kilo. Det er perfekt, sier Molde-spissen.

Siste test

Nå er det straks sju måneder siden operasjonen ved Idrettens Helsesenter i Oslo.

– Det går bra. Jeg er i rute og er med på mye av treningene. Kneet kjennes stabilt. Det handler om få tilbake tempo i beina og «fotballfitnessen», sier Gulbrandsen.

En gang i måneden har han vært på nye undersøkelser i Oslo. 5. oktober skal han på siste test hos spesialist Håvard Moksnes.

– Da får jeg vite om styrken i beina nærmer seg nødvendig nivå. Jeg både håper og tror det. Jeg har hatt fantastisk progresjon hver gang, sier han.

Ekstrem muskulatur

Spissens muskulatur er litt utenom det vanlige for en profesjonell fotballspiller. Den voldsomme kombinasjonen av kraft og fart er hans store styrke på banen.

– Testene viser at jeg er ekstremt sterk i beina. Derfor krever det også litt ekstra å komme helt tilbake der jeg var. Styrken er egentlig bra nok nå, men den må økes enda litt mer fordi muskulaturen var såpass eksplosiv i utgangspunktet, forklarer 23-åringen.

– Når kan du spille kamp for Molde igjen?

– Jeg skal gjøre tester på styrke og spenst 5. oktober. Hvis framgangen er like stor som den har vært, kan jeg trene fotball for fullt. Målet mitt er at jeg skal spille bortekampen mot Celtic 5. november. Får jeg en måned med full trening skal det absolutt være mulig. Jeg har lyst til å være med i Europa League, sier han.

Ivrig

Gulbrandsen understreker at det er det medisinske apparatet i MFK som bestemmer når han slipper ut på banen igjen.

– Jeg vil jo spille så snart det er forsvarlig. Men det skjer ikke hvis jeg føler meg usikker eller ikke er helt klar fysisk. Jeg kommer ikke til å ta det veldig tungt hvis jeg ikke får kamper i år. I hodet mitt er det aller viktigste at jeg skal være hundre prosent frisk neste år, og gjøre min beste sesong i karrieren.

– Blir du påvirket av det som skjer med Joshua Gatt, som har stadig nye problemer etter sin kneskade?

– Det er klart at han har opplevd mye av det samme som meg, han hadde også en kneskade der korsbåndet var røket. Men det preger meg ikke negativt at han har vært uheldig. Jeg kan ikke gå rundt og tenke at jeg kan bli skadet igjen. De ville alt arbeidet jeg har lagt ned i sju måneder være bortkastet.