ULL/KISA — EGERSUND 1-2:

Egersund vant den viktige toppkampen mot Ullensaker/Kisa på Jessheim, og økte dermed ledelsen på toppen av tabellen til fire poeng når fem serierunde gjenstår.

Men det så lenge ut som at hjemmelaget Ull/Kisa skulle stikke av med poengene. I en målløs første omgang opptrådte Egersund veldig nervøst, og publikum satt hele tiden med en følelse av at dersom et av lagene scoret så ville det bli Ull/Kisa.

Og det tok bare fire minutter av andre omgang før ballen lå bak Igor Spiridonov i Egersunds mål. Den gode målvakten hadde nettopp reddet et forsøk fra Ull/Kisas toppscorer Espen Standal, men var sjanseløs da samme mann prikket et hardt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren helt oppe i motsatt vinkel.

Egersund slet med å skape målsjanser den første timen, men kampen endret karakter da Lillestrøm-klare Martin Falkeborn kom inn som innbytter da en halvtime gjenstod. Da satte Egersund mer fart på ballen i angrepene, og det tok ikke lang tid før utligningen kom. Et innlegg fra Marcel Warwzynkiewicz ble møtt av Kim Nyborgs pannebrask. Første forsøket traff tverrliggeren, men returen klarte ikke hjemmelagets keeper Henrik Bakke å stanse.

De rundt 100 tilreisende Egersund-supporterne øynet nå seier, og ti minutter før slutt kom utløsningen da Martin Falkeborns innlegg ble bredsidet inn av Espen Rasmussen.

— En kan vel trygt si at det er det viktigste målet jeg har scoret i EIK-drakta, sa en smilende Rasmussen etter kampen. EIK-veteranen har måtte finne seg i å slite benken mye denne sesongen, men kjente allerede under oppvarmingen at det kunne bli hans dag:

— Det er klart jeg drømte om å komme inn og score vinnermålet. Og ingenting er bedre enn å snu kampen slik vi gjorde, avslutter han.