Vindbjart – Vard Haugesund 1-2 (1-0):

Hjemmelaget åpnet forrykende de første minuttene, og både Joachim Eriksen, Christian Follerås og Victor Vindfjell kunne scoret i løpet av åpningsminuttene på Moseidmoen. Men etter Vindbjart-dominans i banespillet i de første minuttene av kampen tok Vard mer over etter hvert.

Gjestene viste prov på fint pasningsspill, og kom flere ganger rundt på kantene. Og etter 12. minutter hindret kun en strålende redning av Vindbjart-keeper Halvor Homme 1-1.

Mot spillets gang

I stedet var det Vindbjart som fikk sjansen ved Vindfjell. Venstrekanten dro seg innover i banen og fyrte av med høyrefoten fra 16-meteren. Skuddet snek seg inn ved nærmeste stolpe, og sørget for 1-0 til hjemmelaget, i en god periode for Vard Haugesund.

Etter scoringen hevet hjemmelaget spillet sitt og tok over banespillet. Og etter 24. minutter klinte storscorer Øyvind Gausdal av på halvvolley fra distanse, men ballen smalt i tverrliggeren bak Vard-keeperen.

Utover i gangen byttet lagene på å ha initiativet i banespillet. Begge lagene hadde sine muligheter til å score. Vard spilte seg fint frem til Vindbjarts 16-meter, men avslutningene ble stort sett hver gang blokkert av oppofrende Vindbjart-forsvarere. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Vindbjart.

To mål på ett minutt

Andre omgang åpnet jevnt før kampen eksploderte etter 57. minutter. Først rotet keeper Homme det til med en vanskelig pasning, som gjestene brøt og Roy André Miljeteig satte inn 1-1. Rett etter avspark mistet hjemmelaget ballen og Vard gikk rett i angrep der Andreas Andersen plasserte ballen i nettmaskene bak Homme.

Etter de to scoringene falt kvaliteten i kampen betraktelig. Vindbjart virket rystet etter de to scoringene i mot, og feilpasningene florerte. Vard virket på sin side fornøyde og gjorde sitt for å få ned tempoet ved å bruke lang tid på alle situasjoner der ballen var ute av spill.

Frustrerte Vindbjart-spillere greide ikke å skape noen farligheter på slutten, og det gjorde heller ikke gjestene. Dermed endte det med 1-2 til Vard Haugesund på Moseidmoen.