Norsk Tippings oddsettere har klokkertro på TUIL-seier mot Lyn denne helgen. Bare 1.10 ganger av pengene du setter på Tromsdalen får du igjen hvis de vinner. Norsk Tippings oddsettere har klokkertro på TUIL-seier mot Lyn denne helgen. Bare 1.10 ganger av pengene du setter på Tromsdalen får du igjen hvis de vinner. Foto: DIGITALSPORT

Oddsen er 1.10: - Det blir en tøff kamp

TUIL-trener Gaute Helstrup har mer respekt for ærverdige Lyn enn oddssetterne i Norsk Tipping.

Gaute Helstrup

Søndag tar TUIL i mot Lyn på TUIL Arena i en kamp som på papiret ser ut som en enkel hjemmeseier: TUIL står med 46 poeng etter 20 kamper, mens Lyn har fått med seg 12 på like mange.Norsk Tipping legger seg på moderate 1.10 i odds på hjemmeseier i "Dalen".

— For vår del tror jeg det blir en tøff kamp.De er et helt annet lag enn i vår, har byttet ut mange spillere og fått inn et nytt trenerteam. Ogde kjemper for å klare seg, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Formsterke

Han påpeker samtidig at Lyn har tatt 10 poeng på de siste 6 kampene, mot kun to på de 14 første kampene.

TUIL på sin side står med fem seire og én uavgjort i samme periode.

-Vi føler at vi gjør mye bra for tiden. Vi ligner den versjonen vi ønsker å være i store perioder av kamper, sier Helstrup, som regner med å ha alle mann unntatt langtidsskadde Eirik Bertheussen og Sander Østerås klar til kampen.

— Skal være klasseforskjell

Oddssetter Jon Rømmen i Norsk Tipping føler ikke at spillselskapet har bommet på oddsen etter å ha hørt Helstrups analyse.

-Han må si det for å holde motivasjonen oppe i spillergruppen. Det er sikkert tøft nok for en trener om kamper blir sett på som plankekjøring, sier Rømmen.

Han forklarer TUILs soleklare favorittstempel slik:

— Det er basert på styrkeforholdene mellom lagene. Det skal være klasseforskjell mellom Tromsdalen og Lyn.

Nå lukter TUIL på opprykk og da har de ikke råd til feilskjær. De er nesten avhengig av å vinne resten og håpe

KFUM går på et feilskjær.

Der er Helstrup enig.

— Det kan godt være det. Vi har tre kamper før vi møter KFUM. Vi ønsker å ta minst like mange poeng som dem på de tre kampene, og da vil det være en god start med tre poeng mot Lyn, sier TUIL-treneren.

Hjemmedebuter?

Jørn Persen og Sondre Laugsand gjorde sine debuter for TUIL i sist bortekamp mot Stabæk 2. Hjemmepublikum kan få stifte bekjentskap med begge spillere mot Lyn.

— Begge er høyaktuelle for kamptroppen, bekrefter Helstrup.

Bjørn Lidin Hansen i aksjon for Lyn mot Skeid i fjor. Foto: Lars Opstad/kladd.no

Lykkeønskning til eks-spillerTidligere TUIL-spiller Bjørn Lidin Hansen mottar fortiden kreftbehandling, og er et stykke unna fotballspill fremdeles.

— Alle i TUIL sender de varmeste tanker og lykkeønskinger i den vanskelige perioden Bjørn gjennomgår, skriver TUIL-leder Roger Ness på klubbens egen hjemmeside før kampen.