TROMSØHALLEN: 21-åringen fra Oslo kom til Tromsø foran årets sesong uten BLNO-erfaring i ryggen.

Men Baiden har vært svært sentral i alle Tromsø Storms tre seiere i år. I åpningshelga ble det 24 minutter, 12 poeng og ni returer mot Fyllingen, 20 minutter, 11 poeng og åtte returer mot Nidaros Jets.

I første hjemmekamp i 85-79-seieren mot Gimle, spile Baiden 19 minutter, satt åtte poeng og to seks returer.

– Jakob har vært en veldig positiv overraskelse for oss i år. Han er med å fylle tomrommet etter Nich(olas Phillip) og Arne (Ingebrigtsen). Han er ikke blant de største spillerne, men er atletisk og tar med seg mer tøffhet fra trening og inn i kampene og det gleder meg, sier Webb.

Ønsker Solem tilbake

Baiden kategoriserer innsatsen sin som «brukbar» etter de tre første kampene.

– Det har vært helt greit. Jeg har fått en brukbar start og visste egentlig ikke hvor mye spilletid jeg kunne forvente. Nå har jeg spilt mye, men jeg har fortsatt mye jeg må bli bedre på. Jeg må bli både tøffere og sterkere, sier Baiden.

21-åringen ser for seg en rolle fra benken i årets sesong.

– Målet er å bli en god spiller som kommer inn fra benken. Når Casiem (Drummond) og Kiril (Raykov) må ut og hvile skal jeg gjøre det såpass bra at savnet etter de ikke blir for stort, sier Baiden.

Samtidig erkjenner han at han også har fått mer spilletid blant annet fordi Anders Solem har tatt en pause fra basketballen.

– Jeg og Anders spilte sammen på U20-landslaget og han er en viktig og dyktig spiller og personlig så savner jeg ham. Jeg har nok fått flere minutter enn jeg hadde fått om han fortsatt var med, men jeg håper han kommer tilbake. Han er god på de tingene jeg ikke er så god på, så for laget sin del håper jeg også han kommer tilbake, sier Baiden.

Regjerende mestere

Neste kamp for Webbs mannskap er hjemme mot fjorårets sluttspillmester Asker Aliens, som har to seiere av to mulige så langt.

– Asker blir vår hittil tøffeste test. Espen Stien spiller fantastisk om dagen og selv om de har mistet noen spillere, har de fått et meget bra lag, så en ny tøff utfordring for vårt nykomponerte lag, som fortsatt ikke har satt seg helt, sier Webb.

Men bidrag fra flere spilleren utenfor førstefemmeren gledet Webb stort i helgen som var.

– Du ser Hani (Issalhi) kommer inn og gjør en kjempejobb defensivt. Han holder Magne Fivelstad, som etter min mening er en av de beste norske spillerne i ligaen, til kun to poeng i siste periode og det er med på å avgjøre kampen for oss. Vi får viktige bidrag fra spillere som Jakob (Baiden) og Audun (Bangsund), i tillegg til Galin (Mihaylov) som kom tilbake tidligere enn antatt, så det gleder meg, sier Webb.