I sin første profesjonelle basketballkamp fikk Casiem Drummond en drømmestart. Minutter ut i oppgjøret mot bergenslaget Fyllingen ledet Storm 7-0, og samtlige poeng ble satt av den høyreiste amerikaneren.

— Jeg gikk ut for å hjelpe laget, og ville bidra med energi i spillet vårt, forteller Drummond som plukket 14 returer og endte på 16 poeng.

— Det må jeg være fornøyd med, for jeg spilte omtrent 20 av 40 minutter. Men jeg vil alltid ha mer, og kommer til å gå for flere returer i morgendagens kamp. Returene er hovedmålet, og så får resten komme som en bonus, sier Drummond.

Åpningen la et godt grunnlag for Storm, og motstander Fyllingen hadde fint lite å stille opp med mot den regjerende seriemesteren. Den andre nyankomne amerikaneren i Storm, Charlie Lee, var også god og leverte 15 poeng. Pointguarden ble i likhet med Drummond hvilt utover i oppgjøret, men viste at han blir en mann å stole på for Storm denne sesongen.

— Jeg er definitivt fornøyd med starten de leverte, og de viste at det kommer til å bli to veldig gode spillere i denne ligaen, skryter Storm-trener Kenneth Webb.

Klasseforskjell

Kenneth Webb valgte å starte Charlie Lee, Henrik Lange, Kiril Raykov, Aslak Smalås og Casiem Drummond i sesongens første kamp, og spillerne responderte med å spille Fyllingen av parketten. Etter den første perioden ledet Storm med 24-8, og så seg aldri tilbake.

— Det var mye bra, men også ting vi må jobbe med fremover. Men jeg er spesielt fornøyd med åpningen. Den gjorde at vi kunne kontrollere hele veien inn, forteller Webb.

Kiril Raykov var også meget toneangivende for Storm og endte kampen på 22 poeng. Den store ledelsen i starten av kampen gjorde at trener Kenneth Webb kunne la flere spillere få spilletid, og selv om Storm rullerte på mannskapet fortsatte de å herje med Fyllingen.

Etter to perioder var ledelsen økt til 47-23, og trioen Drummond, Lee og Raykov hadde alle notert seg for et tosifret antall poeng hver.

- Vi kommer til å bli bedre

Forrige sesong vant Storm serien, men tapte semifinalen i ”Final Four”. Foran denne sesongen har det vært store utskiftninger i laget, og det var knyttet stor spenning til hvordan de kom til å fremstå. Derfor var det også ekstra godt for trener Webb å se at det fungerte såpass bra i åpningskampen.

— Laget responderte bra i dag, men vi har fortsatt mye å jobbe med og kommer bare til å bli bedre utover i sesongen. Jeg har sett det på trening, og jeg så det her i kveld. Dette er et lag med bra potensial, og vi skal bare jobbe på videre og bli enda bedre kjent med hverandre som spillergruppe, sier Webb.

Overkommelig motstand

I morgen står Nidaros Jets på motsatt halvdel i sesongens andre kamp i åpningshelgen i Bergen. Forrige sesong slo Storm trønderne i tre oppgjør av tre mulige, og trener Webb tror at hans elever skal ha gode muligheter til å vinne mot Jets nok en gang.

— Vi skal gå ut hardt, og prøve å få til litt forbedring fra dagens kamp. Vi går selvsagt for seieren, men vi jobber stadig med å bli mer samspilte. Står vi igjen med fire poeng etter helgens åpning må vi være veldig fornøyd, sier Storm-trener Kenneth Webb.